Novosti Sport Događanja

Apsolutni rekorder: Kahlina majstorski čuva vrata Gorice 140 uzastopnih prvenstvenih utakmica

01.09.2020. / Damir Žbulj

Nevjerojatan rekord u domaćem nogometnom natjecanju drži kapetan turopoljskog prvoligaša Kristijan Kahlina, koji je na vratima Gorice upisao 140 uzastopnih prvenstvenih nastupa, što u Drugoj HNL, što u HT Prvoj ligi!

Ovaj fantastičan uspjeh proslavio je pobjedom nad Šibenikom, čime je Gorica ove sezone sačuvala savršeni učinak. Nakon tri kola time se može pohvaliti tek još prvak Dinamo!

"Dobro smo otvorili dvoboj, zabili smo rano pogodak, što je bitno u domaćim utakmicama protiv 'slabijih' ekipa, kao što je Šibenik. U drugom poluvremenu smo iskoristili svoje šanse, odveli smo susret na pravi put. U finišu smo malo popustili, ali najbitnija su tri boda," osvrnuo se još jednom na posljednji prvenstveni dvoboj na Gradskom stadionu.

Kahlina je ponovno dao ogroman doprinos slavlju, a istaknuo se i majstorskom obranom penala...

"Prošle sezone sam četiri puta imao priliku, ali su suparnici zabili sva četiri. Imao sam neki osjećaj gdje će pucati, hvala Bogu sam obranio i na kraju smo pobijedili."

"Pokazali smo kako imamo jak roster, kako trener može birati koga će staviti u igru. Puno toga smo prošli u ova tri kola, nadam se kako će nakon pauze biti mirnije za naše navijače i kako ćemo pobjeđivati 'normalno'," zaključio je Kale.

U tih 140 utakmica u čak 49 sačuvao je svoju mrežu netaknutom i stvarno je jedan od najboljih vratara na domaćim nogometnim travnjacima.

Ukupno je na golu Gorice uzastopce proveo 12 tisuća i 600 minuta, u kojima je bilo i uspona i padova, spektakularnih obrana, kao i pogrešaka. Sve je to sastavni dio sporta!

Gorica mu je pružila pravu priliku, koju je Kahlina objeručke prihvatio i uz naporni i predani rad stigao je i pozicije da se njegovo ime spominje u širem krugu kandidata za reprezentaciju.

Odličan odnos s pričuvnim vratarima Gorice, koji se nisu baš naigrali pored njega, govori puno i o njegovim ljudskim kvalitetama i kako je prava stvar što je kapetanska traka oko njegovog rukava.

U Goricu je stigao u rujnu 2016. godine te je izrastao u pravu klupsku legendu. Apsolutno je u svojim godinama zaslužio da naplati sve svoje kvalitete, da napravi dodatni iskorak u karijeri i ostvari transfer u klub gdje će imati prilike još više napredovati i pokazati kako ima potencijala za još veće stvari, na međunarodnoj sceni.

Podijeli