Novosti Sport Događanja

Ani Jelenić iz goričkog Uspona osvojila srebro i broncu na Europskom prvenstvu u obaranju ruke

15.05.2024. / Damir Žbulj

Članica velikogoričkog Paraatletskog kluba Uspon, Ani Jelenić, ostvarila je zapažen rezultat i na Europskom prvenstvu u obaranju ruke, koje se održalo u slovačkoj Bratislavi.

Ani već neko vrijeme paralelno trenira i atletiku i obaranje ruke, a sada je stigla i potvrda dobrog i predanog rada...

Na Europskom prvenstvu je nastupilo više od tisuću natjecateljica i natjecatelja iz 29 europskih zemalja, što je rekordan broj, a hrvatski reprezentativci u obaranju i paraobaranju ruke zaslužili su čak 12 medalja!

Ani Jelenić je osvojila broncu na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći u kategoriji do 55 kilograma.

"Čak 12 medalja izuzetno je postignuće cijele reprezentacije koju se predvodili Rino Mašić i Luka Drokan s ukupno četiri zlata. Više nije neuobičajeno da hrvatski sportaši osvoje zlato, već naprotiv, kada ih protivnici vide u ždrijebu, pretpostavljaju da će biti vrlo teško proći dalje," istaknuo je Aleksandar Jakovac. predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke

Rino Mašić, popularni Herkul iz Gospića, s dva zlata u kategoriji do 110 kilograma te Luka Drokan, u seniorskoj konkurenciji parasportaša do 80 kilograma, također s dva zlata, najuspješniji su natjecatelji cijelog Europskog prvenstva.

Medalje su osvajali još i Domagoj Cvitković, Rudi Antolić i Ines Fibinger.

Mašić je u rujnu prošle godine osvojio i svjetsko zlato u Kazahstanu, da bi u prosincu prošle godine dobio nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora za izuzetne rezultate u neolimpijskim disciplinama.

 

 

 

 

 

Podijeli