Novosti Sport Događanja

Anamaria Kovčalija seniorska viceprvakinja Hrvatske

03.04.2017. / Sportska redakcija

Proložac, maleno mjesto u neposrednoj blizini Imotskog bilo je za vikend domaćin seniorskog taekwondo Prvenstva Hrvatske. Taekwondo klub Velika Gorica koji je lani po prvi puta imao predstavnicu među seniorkama, ove je godine nastupio s brojčano pojačanom ekipom koju su uglavnom činile juniorke.

Uz Laru Derdić Trifunović i Anamariju Runtić, ekipu su još činile Anamaria Kovčalija, Natalia Lovrić i Ivona Mihanović. Zlatne juniorke još jednom su potvrdile zašto su među najboljima u Hrvatskoj; Anamaria Kovčalija nova je viceprvakinja Hrvatske, nakon što je u finalu na zlatni bod poražene od aktualne prvakinje iz 2016. godine. Lara Derdić Trifunović, Natalia Lovrić i Ivona Mihanović svoje su nastupe okončale osvajanjem brončanih odličja. Za Anamariju Kovčaliju ovo je sedma uzastopna medalja osvojena na državnim prvenstvima, a za Nataliju Lovrić šesta.

-Mi smo navikli na ove rezultate, a naročito smo sretni jer one su još uvijek juniorke. Nastavili smo kontinuitet osvajanja odličja, što nije bilo nimalo lako jer turnir je bio iznimno jak- kaže nam trener Igor Matić.

Ukupno je sudjelovalo 115 natjecatelja iz 37 klubova, a postignuti su rezultati velikogorički klub smjestili na četvrto mjesto. Od postolja su ih ovog puta dijelile nijanse.

-U velikom smo ritmu, cure su istrošene, ali ne damo se- poručio je Matić, čije djevojke već u subotu u Podsusedu očekuje prvi juniorski kriterijski turnir za ovogodišnje Europsko prvenstvo. 

Podijeli