Novosti Sport Događanja

Aleksandar 'veliki': Čestitke suigračima na lavovskoj borbi!

08.05.2021. / Damir Žbulj

Aleksandar Jovičić protekle je tri prvoligaške sezone jedna od glavnih obrambenih karika Gorice. Rijetko se upisuje u listu strijelaca, prije utakmice s Osijekom zabio je samo dva pogotka, oba Istri 1961, no, ovaj pobjednički u finišu sezone, vrijedan ogromna tri boda u borbi za Europu, sigurno će posebno pamtiti.

"U nekoj gužvi lopta je otišla u korner, Hamad je dobro izveo i ja sam bio na pravom mjestu..."

"Hvala Bogu lopta je ušla u gol, a ispostavilo se da je to bilo za pobjedu i nitko sretniji od mene," opisao je Jova kako je odlučio derbi s Osječanima pa posebno naglasio:

"Čestitke mojim suigračima na lavovskoj borbi i na osvajanju zaslužena tri boda!"

Utakmica je odigrana u nemogućim uvjetima, na travnjaku koji je više ličio na velikogorički bazen.

"Nije tu bilo puno nogometa, kiša je pojačavala i teren nije izdržao. Travnjak je bio natopljen u toj mjeri da se nije moglo igrati, bilo je dosta ispucavanja, dosta duela, vodila se borba za svaki pedalj terena!"

"Možda smo se bolje snašli, presudio je taj jedan trenutak i idemo dalje," dodao je pouzdani stoper.

Turopoljski prvoligaša sada je 'na milimetar' od povijesnog europskog uspjeha. Do kraja sezone ostala su još tri kola, a već u srijedu na rasporedu je gostovanje na Poljudu kod Hajduka. Nakon toga slijedi okršaj s Dinamom, a u posljednjem kolu Gorica će gostovati na riječkoj Rujevici.

"Sigurno je bila velika potrošnja, ovakav teren iscrpljuje igrače. Ali, pripremit ćemo se za idućeg protivnika, imamo vremena da se odmorimo za Hajduk, nadam se da ćemo odigrati dobro u Splitu i da ćemo se vratiti s bodovima," najavio je Jovičić.

Ekipa Siniše Oreščanina je na trećem mjestu ljestvice HT Prve lige s fantastičnih 59 bodova, sedam više od Rijeka, koja u nedjelju igra doma s Dinamom. Hajduk u subotu gostuje u Varaždinu, a za Goričanima trenutno zaostaje 11 bodova.

 

Podijeli