Novosti Sport Događanja

90 mu je godina tek: Ban Jelačić proslavio veliki jubilej, za budućnost nogometa u Vukovini nema brige

03.12.2022. / Damir Žbulj

U svečarskom raspoloženju proteklo je obilježavanje 90. rođendana nogometnog kluba Ban Jelačić iz Vukovine! Bogata tradicija i odlična sadašnjost zalog su za sjajnu budućnosti i još brojne nove velike obljetnice.

Jelačić od ove sezone igra u 4. NL Središte Skupina B, što je zapravo peti razred hrvatskog nogometa, ali momčad pod vodstvom Stefana Rajića odlično se snalazi u tom društvu te je nakon nekoliko uvodnih slabijih rezultata uhvatila dobar ritam te je na kraju prvog dijela sezone prikupila respektabilnih 17 bodova te se nalazi na 12. poziciji ljestvice.

Predsjednik kluba je početkom ove godine postao Ervin Kolarec, bivši zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, a danas zamjenik župana Zagrebačke županije.

Kolarec se u slavljeničkom raspoloženju prisjetio bogate klupske povijesti, ali je posebno istaknuo i odličan rad Nogometne škole NK Ban Jelačić, u kojoj je šest mlađih kategorija i preko 140 mladih dječaka i djevojčica, nogometnih nada svih uzrasta.

Jelačić na sjajnim terenima u Vukovini organizira turnire za mlađe dobne kategorije, lani je izgrađen i teren za trening s umjetnom travom, asfaltiran prostor ispred klupskih prostorija, a zapažene uspjehe ostvaraju i juniori i kadeti i pioniri i prstići i limači...

Međutim, dobri rezultati prve ekipe su ono što privlači ljude uz teren, što privlači klince i klinceze na nogomet, a sve to Jelačić u ovom trenutku ima.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljena su i brojna priznanja i zahvalnice, a predsjednik Kolarec je dobio prigodne rođendanske darove od prijateljskih klubova Mraclina i Kurilovca te Nogometnog saveza Velike Gorice.

"Zahvaljujemo našim domaćinima na pozivu i sigurni smo da će u budućnosti nastaviti s dobrim i poštenim radom. Kao što znate, NK Mraclin dijeli povijest osnivanja s Ban Jelačićem, te smo s ponosom preuzeli zahvalnicu za podršku i dugogodišnju suradnju, a ni mi nismo došli praznih ruku, te smo domaćinu uručili priznanje i čestitku povodom 90 godina osnivanja kluba i knjigu 90 godina tradicije nogometa u Mraclinu," naglasili su sportski prijatelji iz Mraclina.

 

"Bila je to prekrasna večer, puna emocija, ponosa, nostalgije i veselja. Svečanom sjednicom obilježen je veliki jubilej, 90 godina postojanja Nogometnog kluba Ban Jelačić! Zahvaljujemo svim gostima koji su se odazvali pozivu, sponzorima, članovima kluba, sadašnjim i bivšim igračima i trenerima, susjednim klubovima, bivšim upravama i svim sportskim prijateljima!"

"Od srca svima hvala!"

"Posebno hvala našoj seniorskoj ekipi i treneru što su dobrim raspoloženjem i pozitivnom energijom doprinijeli odličnoj atmosferi. Nadamo se da smo to dobro prijateljsko ozračje, koje inače vlada našim prostorima i svlačionicama uspjeli pretočiti u ovu večer. NK Ban Jelačić možda nije veliki klub, ali ima ogromno srce i ljubav prema sportu. Velika nam je želja tu ljubav i poštovanje prema nogometu usaditi u nove generacije, u svih 150 mladih nogometaša koji treniraju u našoj nogometnoj školi te dočekati veliku stotu obljetnicu još veći, bolji i uspješniji! Hvala svima," slavljenička je poruka iz NK Ban Jelačić. 

 

Priključujemo se dobrim željama i čestitkama svima u Jelačiću i Vukovini te smo sigurni kako će klub proslaviti još puno, puno ovakvih rođendana!

Podijeli