Novosti Sport Događanja

[100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan!

14.04.2021. / Damir Žbulj

Sto je dana ostalo do početka Olimpijskih igara u Tokiju, koje su na rasporedu od 23. srpnja do 8. kolovoza!

Hrvatski olimpijski odbor prigodno je obilježio ovaj trenutak, uz pomoć našeg sugrađanina Damira Martina, dvostrukog srebrnog olimpijca, višestrukog svjetskog i europskog prvaka!

Svjetlosnim efektima iznad fontana poslana je poruka zajedništva na putu prema ostvarenju olimpijskog kontinuiteta održavanjem sigurnih Igara ovoga ljeta, a pušteni su i bijeli lampioni kao simbol dobrih želja za Igre u Tokiju.

Rođeni Vukovarac, a sada ponosni Velikogoričanin Damšo je prije nekoliko dana sjajnim veslanjem izborio finale Europskog prvenstva, gdje je na kraju osvojio peto mjesto. Pokazao je kako je ozljeda kuka iza njega i kako će u Tokiju ponovno biti spreman za najveće domete.

"Stvarno sam jako zadovoljan! Nakon ozljede sam se vratio u vrh, pokazao sam da sam konkurentan i što me najviše veseli, u pet dana natjecanja nije me podsjetilo da sam bio ozlijeđen..."

"Prošle godine mi nije pasalo da se Igre održe, ali ove godine mi odgovara. Olimpijske igre se moraju održati, bio bi to veliki dobitak za sport, za zajedništvo i nadam se da će tako biti. Ali, pod kojim uvjetima, to još ne znamo," naglasio je.

“Veliki sam pobornik održavanja Olimpijskih igara u Tokiju, makar one bile i najneobičnije do sada. Kada se ne bi održale, mnogim bi sportašima bilo predugo razdoblje od osam godina bez ostvarenja olimpijskih ambicija, bilo bi tu puno neostvarenih želja, neostvarenih snova sportaša. Izgubila bi se cijela generacija. Zato se s velikim optimizmom pripremam za Igre u Tokiju i vjerujem u njihovu uspješnost. Jednako tako vjerujem da ću i osobno biti uspješan u svom trećem olimpijskom nastupu,” izjavio je veslački samac Damir Martin, ujedno i dopredsjednik HOO-a.

Obilježavajući ‘100 dana do Tokija’ Hrvatski olimpijski odbor priredio je fotografiranje olimpijaca u Vatrogasnoj postrojbi Zagreb, kao poveznicu iznimnih pothvata vatrogasaca tijekom prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu i nacionalnih sportskih junaka. Tom prilikom više od 20 olimpijaca premijerno je obuklo novu olimpijsku kolekciju za Tokio.

Sto dana do Tokija Hrvatska ima 40 evidentnih olimpijskih kandidat, iz 11 sportova, od toga 28 s pojedinačnim normama, među kojima je i naš Damšu te 12 u momčadskoj normi vaterpolske reprezentacije. Očekuje se još desetak pojedinačnih normi (biciklizam, boks, judo, karate, streličarstvo, tenis...) te možda i još jedna momčadska – košarkaške reprezentacije. Optimistična procjena kreće se oko 65 sportašica i sportaša koji će u novoj olimpijskoj kolekciji 4F na Igre u Tokio – Zajedno prema suncu.

Galerija slika

[100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan! [100 DANA DO TOKIJA] Damir Martin iz Velike Gorice kreće prema trećoj olimpijskoj medalji: Vjerujem da ću biti uspješan!

Podijeli