°C 13

Županijski HDZ u Vrbovcu o izborima

17.02.2017.

Igor

U Vrbovcu je jučer zasjedao Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Zagrebačke županije, proširen predsjednicima Gradskih i općinskog organizacija, koji je razmatrao pripreme za predstojeće lokalne izbore. Kako je vrbovečka organizacija upravo jučer obilježava 27 godina od osnutka stranke za područje ondašnje općine Vrbovec, bio je to i povod dolasku u rodni grad Petra Zrinskog glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića.

Uoči same sjednice glavni tajnik, predsjednik Županijske organizacije Dražen Barišić i kandidat za župana Vladimir Bregović obratili su se novinarima.

-Sa zadovoljstvom sam u Vrbovcu, gdje razgovaramo o pripremama za predstojeće lokalne izbore, u koje ulazimo kao najjača politička stranka u Hrvatskoj. Spremni smo ostvariti najbolje rezultate i očekujem da ćemo i nakon ovih izbora biti pobjednici s najviše župana, gradonačelnika i načelnika. U Zagrebačkoj županiji očekujemo da ćemo imati župana nakon dugo godina; do sad smo bili dio koalicije, ali nismo imali svog župana.  Vjerujem da će naš kandidat Vladimir Bregović biti novi župan Zagrebačke županije, ali i vjerujem da ćemo „obraniti“ sve gradove i općine, gdje smo do sad na vlasti. Također, vjerujem da ćemo osvojiti još sredina – kazao je najprije Jandroković, a na pitanje s kim HDZ može i hoće, a s kim nikako  nema dogovora, odgovara:

-I ovdje poštujemo načelo supsidijarnosti. Naše županijske, gradske i općinske organizacije same odlučuju s kim će koalirati i surađivati i vjerujem da će u tom pogledu donijeti najbolje odluke, kada su u pitanju interesi HDZ-a, općine ili grada. Još uvijek ostavljamo otvorenu mogućnost za dogovore s pojedinim strankama. No, sasvim sam siguran da neće doći do suradnje s SDP-om i ostalim strankama koje s nama ne dijele političke vrijednosti i politički program.

Upitan da li je Županijski odbor imao dilema oko kandidature Vladimira Bregovića za župana Zagrebačke županije, njegov predsjednik Dražen Barišić je bio izričit:

-Nismo imali nikakvih dilema! Gospodin Bregović apsolutno zaslužuje biti naš kandidat za župana. HDZ zaslužuje imati svog kvalitetnog i dobrog kandidata, a Vladimir Bregović je svojim minulim i sadašnjim radom, ali i potencijalom, osoba koja će opravdati naše povjerenje i očekivanja i konačno nas nakon dugo godina dovesti na čelo Županije.

Kandidat za župana, još uvijek aktualni vrbovečki gradonačelnik Bregović, sve je tek dodao:

-Moja vizija u Županiji je maksimalno iskorištavati fondove EU, a ne vršiti puke transfere novaca kao do sada. Želimo imati županijske projekte i multiplicirati naša ulaganja. Radimo zato na najširoj koaliciji na tim  pitanjima. Očekujem zapravo na ovim izborima referendum oko pitanja: da li ste za sredinu i desno, za europsku Hrvatsku i Županiju ili ste za ljevicu? Uopće ne sumnjam da smo mi ti koji će 21. svibnja navečer – slaviti! – kazao je Vladimir Bregović. (F.S.)