°C 26

Županija podupire poljoprivredu: U srijedu saznajte kako do potpora

08.04.2019.

Petar Brnada

Zagrebačka županija nastavlja s ulaganjima u poljoprivredu pa je shodno tome raspisala javni poziv vrijedan 6 milijuna kuna za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu.

Pri tome najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 150.000 kuna, a javni poziv ostaje otvoren sve do 27. svibnja.

Sve o dodjeli županijskih potpora imate priliku saznati na predstavljanju javnih poziva i natječaja iz Programa poticanja razvoja poljoprivrede, šumarstva i ruralnog prostora Zagrebačke županije u 2019. godini koje će se održati ove srijede, 10. travnja, u hotelu International (salon Adriatic, Miramarska 24) s početkom u 12 sati.

Naime, u Hotel Internationalu predstavit će se „Javni poziv za dodjelu sredstava programima/ projektima za izgradnju i uređenje infrastrukture ruralnih prostora na području Zagrebačke županije za 2019. godinu“, „Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu u Zagrebačkoj županiji“, „Javni natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja ribarstva u Zagrebačkoj županiji“, „Javni natječaj za dodjelu potpora udrugama za redovno poslovanje, edukaciju i gospodarske manifestacije iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva u Zagrebačkoj županiji“ te „Javni poziv za dodjelu potpora lovstvu u Zagrebačkoj županiji“.

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju te modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području, ulaganja u sektor šumarstva itd.

-Korisnici županijskih potpora mogu biti poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koji su, ovisno o potpori na koju se prijavljuju, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, Upisnik šumoposjednika ili u upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu te proizvođačke grupe ili organizacije registrirane sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda sa sjedištem na području Zagrebačke županije-pojasnili su iz Županije.

Sve o tekstu javnog natječaja, uputama za prijavitelje, prijavnim obrascima te brojevima telefona za više informacija o pojedinim mjerama možete pronaći OVDJE.