°C 10

Župan Kožić cijepio se protiv koronavirusa: Svi imaju pravo birati, ja biram cijepljenje!"

08.01.2021.

Maja Peranić

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu danas je organizirano dobrovoljno cijepljenje za djelatnike ove ustanove, a s ciljem senzibiliziranja javnosti o važnosti cijepljenja protiv koronavirusa, cjepivo je primio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Inače, na područje Zagrebačke županije stiglo je 2625 doza. Do sada je cjepivo primilo 896 korisnika domova za starije i nemoćne i djelatnika u socijalnoj skrbi te 482 zdravstvena djelatnika.

Komentirajući odaziv djelatnika Naftalana, ravnatelj Maričić je izjavio kako je cjepivo danas primilo 60 posto njihovih djelatnika.

-Danas se cijepilo 60 posto naših djelatnika, a dio djelatnika već je prebolio COVID-19. Pandemiju smo od prvog dana shvatili ozbiljno, radimo strogo poštujući epidemiološke mjere i zasigurno smo tako izbjegli pojavu eventualnog žarišta-kazao je.

Cijepio se danas i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić:

-Osobno vjerujem struci koja kaže da je cjepivo pouzdano, ali i da ćemo biti sigurni tek kada se 70 posto stanovnika procijepi. S obzirom na to da neki naši sugrađani imaju određenu skepsu prema cjepivu, odlučio sam se cijepiti i pokazati svojim primjerom da ćemo jedino ovako stati na kraj pandemiji. Svi imamo pravo odabrati, ja biram cijepljenje, a nadam se da će to napraviti i naši stanovnici i to u što većem broju-rekao je župan Kožić, osvrnuvši se na trenutnu epidemiološku situaciju u Zagrebačkoj županiji.

-Najveći dnevni broj novooboljelih, njih 450, zabilježili smo 12. prosinca prošle godine, jučer je ta brojka bila 227, a danas 22 s obzirom na to da se na blagdan nije testiralo. Naša dvotjedna incidencija je trenutno 483 i u značajnom je padu, uzmemo li u obzir da je znala dosezati i brojku veću od 800, ali situacija je i dalje ozbiljna i podrazumijeva odgovornost svakog od nas- rekao je Kožić.

Inače, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 17599 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a izliječeno je njih 15632.

(foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Župan Kožić cijepio se protiv koronavirusa: Svi imaju pravo birati, ja biram cijepljenje!" Župan Kožić cijepio se protiv koronavirusa: Svi imaju pravo birati, ja biram cijepljenje!" Župan Kožić cijepio se protiv koronavirusa: Svi imaju pravo birati, ja biram cijepljenje!" Župan Kožić cijepio se protiv koronavirusa: Svi imaju pravo birati, ja biram cijepljenje!"