Novosti Sport Događanja

ZTŠ Rudolfa Perešina među najpoželjnijim hrvatskim školama

17.07.2017. / Ivana Ćurić

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina jedna je od najpoželjniji strukovnih škola u cijeloj Hrvatskoj sudeći po omjeru upisnih kvota i broja prijava učenika koji se spremaju za upis u srednje škole.

Ljestvice poretka za upis s nestrpljenjem iščekuju svi osmaši za koje su završeni odabiri srednjoškolskih programa. Prema pisanju portala Srednja.hr temeljenih na CARNetovim podacima, među 20 strukovnih škola za koje je bio najveći interes među učenicima nalazi se i Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina iz Velike Gorice- grada zrakoplovstva. TOP 20 kreiran je prema omjeru kvote i broja upisanih.

-Slobodnih mjesta za upis u Zrakoplovno tehničku školu "Rudolf Perešin" je bilo 75, a ukupni broj prijava je bio 516 što je skoro sedam učenika na jedno upisno mjesto, a svi koji otvaraju pravo na upis daleko su iznad bodovnog praga koji je ove godine bio u školi. Ujedno smo i škola s najviše prijava na goričkom području-rekao je Vedran Šarac, ravnatelj Zrakoplovno-tehničke škole "Rudolf Perešin".

(foto: Srednja.hr)

U Hrvatskoj inače ima 309 strukovnih škola, a na ljestvici onih za koje je bio najveći interes ZTŠ je na visokom devetom mjestu.

Podijeli