°C 7

Zbog potresa proglašena prirodna nepogoda za područje Velike Gorice

24.03.2020.

Petar Brnada

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom za područje općina Jakovlje, Luka, Klinča Sela, Orle, Križ i Stupnik te gradova Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja i Velika Gorica zbog velikih šteta na stambenim, gospodarskim, javnim, kulturnim i drugim objektima koje su nastale 22. ožujka 2020. godine.

Nakon Županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana nakon donošenja ove Odluke, odnosno njezinih prvih posljedica unijeti prve procjene štete u Registar šteta.

Grad/Općina je dužna unijeti konačnu procijenjenu štete u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove Odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta.

Županova odluka o proglašenju prirodne nepogode dostupna je OVDJE.

Prijave šteta mogu se podnijeti Povjerenstvu za procjene šteta od prirodnih nepogoda Grada Velike Gorice isključivo na email: prijava.stete@gorica.hr zaključno sa 01.04.2020. na propisanom Obrascu PN koji možete pronaći OVDJE.