°C 20

Zbog nekorištenja biciklističke staze kažnjeno osmero biciklista

29.04.2019.

Petar Brnada

Velikogorička policija u petak je na području grada provela preventivno– represivnu akciju „Nadzor vozača mopeda, motocikala i bicikla“ tijekom koje je utvrdila ukupno 10 prekršaja.

Konkretno, u osam slučajeva riječ je o prekršajima nekorištenja biciklističke staze dok se dva prekršaja odnose na parkiranje vozila na biciklističkoj traci.

Naime, biciklisti su kažnjeni zbog kršenja 112. članka Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno zbog toga što u vožnji nisu vozili biciklističkom trakom ili, tamo gdje je nema, što bliže desnom rubu kolnika.

-Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala. Naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja- izvijestili su iz PP Velika Gorica dodavši da tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.