Novosti Sport Događanja

Zakotrljalo se klupko dobrote: Javljaju se obrtnici i građani i nude pomoć studentici Josipi!

01.02.2022. / Petar Brnada

Priča o studentici Josipi Pavušek iz Hotnje odjeknula je poput bombe i ganula mnoge naše sugrađane te se proširila i izvan granica velikogoričkog kraja!

Nakon jučerašnje objave članka o Josipi na mail vgdanas portala javili su se poduzetnici i građani sa samo jednom namjerom- da priča ne stane samo na poklonjenom automobilu već da svi u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Josipi i njenoj obitelji.

Jedan od njih je i obrtnik iz Dugog Sela koji je „skrolajući“ po Facebooku naletio na naš članak i jednostavno odlučio da mora pripomoći kako god zna i umije.

-Pročitao sam da je kuća još uvijek u lošem stanju pa evo rado bih pomogao u nečemu ako ima potrebe. Spreman sam odvojiti svoje vrijeme i znanje da pomognem, također i materijal za izvođenje potrebnih radova sam spreman platiti. U videu sam vidio da je kuća u lošem stanju i da su potrebni radovi pa se stavljam na raspolaganje da učinim nešto po tom pitanju, makar svojim radom, ako ne novčano- rekao nam je dugoselski obrtnik koja se bavi kompletnim adaptacijama kuća i stanova i popravlja sve od struje, vode, grijanja pa do keramike i parketa.

Kako smo kroz razgovor uspjeli saznati, nije ovo prvi puta da se odlučio pomagati onima u potrebi pa se tako već stavio na raspolaganje Petrinji i Sisku nakon razornog potresa, prvo u svojstvu vatrogasca, a potom i kao građevinar koji je volontirajući na terenu proveo više od mjesec dana. A sada slijedi onaj najbolji dio- zamolio nas je da u ovome tekstu ostane anoniman te da se ni po čemu ne ističe.

-Cura se bori, mlada je, roditelji su bolesni i trebaju pomoć. Zašto ne bih pomogao kada mogu pomoći. Mene to ne košta puno, a njoj sigurno puno znači- kaže nam obrtnik koji nam se obratio, a mi smo odmah kontaktirali osobu koja je zavrtjela cijelu ovu priču i proslijedili joj kontakt gospodina.

S Marijom Šapinom, članicom VG Legacyja dugoselski obrtnik velikog srca dogovorio je da će za vikend zajedno posjetiti Josipu pa dogovoriti konkretan plan za dalje, odnosno odrediti prve zahvate na kući.

I nije ovaj poduzetnik jedini.

Nakon prve objave, otkrila nam je Marija, dobila je za 24-godišnju Josipu i obitelj poklon bon iz Emmezete od jednog našeg sugrađanina u vrijednosti od 5000 kuna s kojim će se kupiti kuhinjski elementi. Javili su se i drugi naši sugrađani koji dodatno žele pomoći i pokloniti nešto Josipi.

Djevojka koja radi u butiku želi joj pokloniti novu odjeću, vlasnik jedne velikogoričke teretane poklonio joj je polugodišnje članstvo, a jedan gospodin pranje i poliranje auta...

-Zakotrljalo se jedno veliko dobro djelo u moru negativnih vijesti. Sretna sam što uspijevam donijeti bar malo dobroga među ljude i potaknuti ih da čine dobra djela- s oduševljenjem nam je otkrila Marija.

A priča se kotrlja i dalje, javljaju se neki novi poduzetnici, obrtnici i obični građani koji bude nadu u bolje sutra. U neki bolji svijet.

Parafrazirat ćemo za kraj nekoliko riječi iz jedne vrlo stare i poprilično debeljuškaste knjige. Kada bismo imali sve spoznaje, svo znanje, jezike i bogatstvo ovog svijeta, a ljubavi ne bismo imali- bili bismo ništa i ništa nam ne bi koristilo. A ova priča dokazuje da ljubavi ima i da nikada neće uminuti.

Podijeli