°C 11

Zajedno do novog vježbališta

16.02.2017.

ivana

Coca-Colin sustav u Hrvatskoj nastavlja s projektom izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će ove godine postaviti njih deset diljem Hrvatske. Glasajte za Veliku Goricu kako bi Goričani dobili aktivnu zonu.

O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone glasovanjem ponovno odlučuju sami građani, a njihovim se uređenjem želi pridonijeti obogaćivanju sadržaja lokalnih zajednica te građane potaknuti na redovito vježbanje i rekreaciju.


Uređenje aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenome, provodi se od 2016. u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost. Tijekom 2016. uređeno je deset aktivnih zona u gradovima diljem Hrvatske, a do kraja će ove godine Coca-Colin sustav u suradnji s partnerima projekta i lokalnim vlastima urediti novih deset aktivnih zona.


Svaka od njih bit će opremljena sa šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. Na rang listi gradova s više od 35 000 stanovnika Gorica je trenutno na 9. mjestu, a svojim glasom možete pridonijeti da naš grad stigne do vrha i dobije novu aktivnu zonu.


O tome koji će gradovi ove godine dobiti vježbališta na otvorenome ponovno odlučuju sami građani, koji za grad po svojoj želji mogu glasovati na mrežnoj stranici OVDJE od 15. veljače do 15. travnja 2017.

U gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome Coca-Cola će organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri inicijative uređenja aktivnih zona u sklopu projekta Pokret za radost su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu dali su Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Projekt i ove godine kao njegovi veleposlanici podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac te Antonija Blaće, televizijska voditeljica.