Novosti Sport Događanja

Zagrebačka županija zanimljiva turistima: Ostvareno oko 78 posto više dolazaka i 65 posto više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

01.08.2022. / Redakcija

Prema najnovijim podacima u Zagrebačkoj županiji je do sada ostvareno oko 78 posto više dolazaka i 65 posto više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U odnosu na turistički rekordnu 2019. godinu do sada je ostvareno oko 87 posto dolazaka dok je broj noćenja na razini 2019. godine.

Gledano prema destinacijama ove je godine najviše gostiju boravilo u Velikoj Gorici, Svetoj Nedelji, Jastrebarskom, Samoboru i Ivanić-Gradu. Podaci sustava eVisitor pokazuju kako su trenutno najbrojniji gosti pored domaćih, gosti s tržišta Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, SAD, Italije, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Gledano prema vrsti smještaja najviše gostiju boravilo je u hotelima, objektima u domaćinstvu, kampovima te kućama za odmor.

- Uz mnoštvo različitih sadržaja, zanimljiva mjesta i brojne šetnice i poučne staze, dvorce koje možete posjetiti i istražiti, poznate vinske ceste i nadaleko poznatu gastro ponudu ovog kraja, zeleni zagrebački prsten idealna je destinacija za godišnji odmor,  daleko od gužve i masovnog turizma. Sigurna sam kako su baš to glavni razlozi i činjenice kako su kuće za odmor u Zagrebačkoj županiji totalni hit.  Za nas je izuzetan podatak da na području Zagrebačke županije imamo više od pedeset novih smještajnih objekata među kojima je čak dvadeset kuća za odmor visoke kvalitete i strukture. Mapiranjem turizma identificirali smo da je jedan od ključnih izazova, neadekvatna struktura i kvaliteta smještajnih kapaciteta na području Zagrebačke županije. Upravo ovakvim rezultatima i povećanjem visokokvalitetnog smještaja stvaramo  koncept turističkog razvoja koji je održiv i visoke dodane vrijednosti - izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Podijeli