°C 12

Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna

27.05.2019.

Romana Šimek

Na humanitarnom sajmu održanom u subotu, 25. svibnja, prikupljeno je  25.650,00 kuna za liječenje učenice Lorene Rinčić i njezine mlađe sestre Ive, priopćili su iz škole.

-Kao Lorenina škola željeli smo se uključiti u niz humanitarnih akcija za Lorenu, a naši učenici i roditelji velikodušno su se odazvali pozivu te nadmašili sva naša očekivanja. Uz moto „Kad se male ruke slože, sve se može“ te „Postanimo prijatelji“ toga dana nikome ništa nije bilo teško. Gužva na štandovima s igračkama, nakitom i knjigama, red za tombolu u knjižnici, roditelji koji su pripremali kavu i kotlovinu, učenici i učitelji koji su prikupljali donacije, cijela je škola bila puna ljudi dobre volje i ozarenih lica. Družili smo se i bili prijatelji, osjećali smo da smo dio nečeg vrijednog i velikog-  kažu iz škole.

-Iako su se brojni roditelji, djedovi i bake odazvali našem pozivu, jedna od najljepših priča našeg sajma bila je donacija učenice osmog razreda. Kad osmašica daruje svoju ušteđevinu jednoj prvašici uz riječi: „Nadam se da ćeš uspjeti, budi ustrajna!“ i veliki zagrljaj, tada odrasli ostaju ganuti i bez riječi. Bio je to dan koji ćemo još dugo pamtiti, u kojem su naši učenici, učitelji i roditelji još jednom pokazali svoje veliko srce- poručuju iz škole.

Prikupljale su se donacije poput knjiga, igračaka, školskog pribora, nakita i ukrasnih predmeta, a na dan sajma izložene predmete moglo se uzeti uz minimalnu donaciju od 10 kuna. U sajam se uključila i školska zadruga „Vuzel“ sa svojim proizvodima, kao i roditelji koji su pripremali kavu, sokove i koltlovinu. U knjižnici se čekao red na tombolu, a u školskom dvorištu i dvorani organizirane su sportske igre. Roditelji, djeca i učitelji izmjenjivali su se u dežuranju na štandovima, vladala je vesela gužva koja nikome nije smetala. Osim prikupljenog iznosa za Lorenu i Ivu, družili smo se i bili prijatelji. Bio je to dan za pamćenje!

-Lorena je učenica 1.razreda naše škole i kao njezina škola htjeli smo pružiti podršku njoj i njezinoj mlađoj sestri. Odaziv naših učenika i roditelja bio je doista velik, a iznos prikupljenih sredstava nadmašio je sva naša očekivanja. Svima zahvaljujemo na dolasku, sudjelovanju i donacijama- poručila je ravnateljica škole Snježana Ruklić.

foto: Osnovna škola Eugena Kumičića

Galerija slika

Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna Za sestre Rinčić prikupljeno više od 25 tisuća kuna