Novosti Sport Događanja

Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura

13.07.2023. / Anes Šuvalić

U Velikoj Gorici potpisani su ugovori između Turističke zajednice Zagrebačke županije i lokalnih turističkih zajednica, kojim će se financirati projekti lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području kontinenta. Riječ je o 140 tisuća eura osiguranih iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

- Danas možemo reći da smo osnažili kontinentalni dio hrvatskog turizma. Ovo je jedan veliki zamašnjak za turističko gospodarstvo Zagrebačke županije. Dodijelili smo sredstva za projekte 12 turističkih zajednica u našoj županiji. Potaknut ćemo razvojne manifestacije i događanja, kao i projekti poput Turopolje.com, Samoborski fašnik, Festival pjenušaca i jagoda te Spartanca koji je sada u tijeku. Manifestacije koje će pokazati da je zeleni zagrebački prsten vrijedan dolaska u njega. Nastojat ćemo ovakvim aktivnostima financirati baš manifestacije i projekte od značaja za naš kontinentalni turizam – rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.


Među turističkim zajednicama s kojima su potpisani ugovori je i Turistička zajednica Ivanić- Grada. Ukupno su dobili 20-tak tisuća eura za svoja tri projekta.

- Ivanić-Grad se brendira kao grad „tri crna zlata“, grad nafte, Naftalana i bučinog ulja. Najveći iznos dobili smo za našu Bučijadu, koja okuplja najveći broj proizvođača buča, bučinog ulja i proizvoda od buče iz cijele Hrvatske. U zimskom periodu imamo noćnu utrku uz osvijetljene naftne njihalice i njome želimo senzibilizirati ljude za našu industrijsku baštinu. Radimo i na razvoju sezonskih atrakcija na otvorenom poput Posavskog kukuruznog labirinta, koji je rađen prema motivima posavske narodne nošnje i tako smo povezali lokalnu kulturnu baštinu i ruralni krajolik. Prošle godine imali smo preko tisuću posjetitelja – rekla je direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović.


Ova sredstva trebala bi doprinijeti razvoju zelenog i održivog turizma u Zagrebačkoj županiji. To je pozdravio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar te preuzeo ugovore u ime Turističke zajednice grada Velike Gorice.

- Drago nam je da je Velika Gorica domaćin dodijele ovih ugovora. Turistička ponuda Zagrebačke županije rapidno se povećava i imamo sve više sadržaja. Velika Gorica postat će uskoro dom hrvatskoga nogometa i to nas čini izuzetno ponosnima te će omogućiti nadovezivanje turističkih sadržaja uz jedan takav kompleks. Svi korisnicima koji su potpisali ove ugovore želimo puno uspjeha u njihovoj realizaciji, kako bi ova naša heterogena županija prepuna potencijala na kraju ih iskoristila – zaključio je Ačkar.

Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačko županijom

Galerija slika

Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura Za razvoj manifestacija i projekata 12 turističkih zajednica iz Zagrebačke županije dobilo 140 tisuća eura

Podijeli