°C 1

Za programe i projekte zaštite okoliša Grad udrugama podijelio 100 000 kuna

29.05.2019.

Petar Brnada

Ured za zaštitu okoliša i urbanizam Grada Velike Gorice proveo je javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava udrugama, građanskim inicijativama i drugim neprofitnim organizacijama za provedbu programa zaštite prirode i okoliša 2019. godine u sklopu kojega je podijeljeno 100 tisuća kuna.

Kako su kazali iz Grada, nakon što je Povjerenstvo za ocjenu natječaja razmotrilo pristigle ponude, donosila se Odluka o dodjeli financijskih sredstava Grada Velike Gorice za prijavljene građanske inicijative, programe i projekte udruga, građanskih inicijativa i drugih neprofitnih organizacija u području zaštite prirode i okoliša 2019. godine.

Navedeni pripremljeni iznos od ukupno 100 tisuća kuna Povjerenstvo je temeljem prijava pristiglih na natječaj ovisno o kvaliteti raspodijelilo na 10 prijavljenih projekata, programa i inicijativa.

Tako će se ove godine uspješno provesti: 3. konvencija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću, 2. akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću, krajobrazno uređenje parka u Gradićima, „Trashtag“ inicijativa čišćenja divljih odlagališta po Velikoj Gorici, edukativni projekt o zaštiti autohtonih vrsta sa učenicima u Vukovini, čišćenje divljih odlagališta i sprječavanje nastanka novih u Šiljakovečkoj dubravi, edukacija o recikliranju i urbanim vrtovima, edukacija o kompostiranju s izložbom na otvorenom o onečišćenom okolišu u Mičevcu, čišćenje otpada oko jezera Velikoj Gorici.