°C 14

Za ovih 44 zanimanja srednjoškolci mogu tražiti stipendiju od 500 kn mjesečno

03.08.2020.

Juraj Odrčić

Grad Velika Gorica objavio je uvjete natječaja za dodjelu stipendija za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva te će za sljedeću školsku godinu nastaviti praksu stipendiranja 30 učenika prvih razreda u trogodišnjem programu obrazovanja.

Zanimanja za koja se može prijaviti stipendija su:  alatničar, armirač, autoelektričar, autolakirer, autolimar, automehaničar, automehatroničar, bravar, CNC operater, dimnjačar, elektroinstalater, elektromehaničar, elektromonter, fasader, frizer, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, keramičar-oblagač, klesar, konobar, kozmetičar, krojač, krovopokrivač i izolater, kuhar, ličilac -soboslikar, limar, mesar, monter suhe gradnje, pediker, pekar, plinoinstalater, podopolagač, pomoćni instalater grijanja i klimatizacije, pomoćni kuhar i slastičar, slastičar, staklar, stolar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar i zlatar.

Kriteriji za utvrđivanje liste prvenstva kandidata za dodjelu stipendije je opći uspjeh u VII. i VIII. razredu utvrđen na osnovi prosječne ocjene, a korisnici Stipendije mogu nastaviti koristiti Stipendiju do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da uspješno završe razred za koji su stipendirani i ne promijene prebivalište.

Prijave za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja zaprimat će se od 07. rujna do 2. listopada 2020. Uvjete i potrebitu dokumentaciju potražite OVDJE, a uskoro će biti poznati i uvjeti ostalih stipendija koje redovito daje Grad Velika Gorica.