Novosti Sport Događanja

Vukovina se priprema za proslavu blagdana Velike Gospe

10.08.2022. / Redakcija

Bliži se Velika Gospa, a u Vukovini se pripremaju za veliki broj hodočasnika koji ih svake godine posjeti. Dok VG Komunalac uređuje prostor za slavlje, mještani se duhovno pripremaju, a organizatori brinu da sve prođe kako treba.

I ove godine slavlje će biti tradicionalno obilježeno u organizaciji Župe Pohoda Blažene Djevice Marije te Mjesnog odbora Vukovina. Održat će se četiri misna slavlja u 7, 9, 11 i 18 sati, a glavno misno slavlje, ono u 11 sati, predvodit će vlč. mr. Robert Šreter iz Župe Šestine.

- Uz misna slavlja, organiziran je i zabavni sadržaj sa živom glazbom i lunaparkom koji će se zbog radova na aglomeraciji ove godine nalaziti između dućana i gostionice blizu crkve – rekao nam je predsjednik mjesnog odbora Mario Karapandžić te se posebno zahvalio VG Komunalcu i Gradu na pomoći u pripremama za Veliku Gospu.

Radi proštenja glavne vukovinske ceste bit će zatvorene. Državna cesta D30 bit će zatvorena u Vukovini u vremenu od 10 do 14 sati kao i Županijska cesta 327900, (Školska ulica, od crkve do OŠ Vukovina) u vremenu od 7 do 19 sati.

Vozači će moći koristiti obilazne pravce u navedeno vrijeme, pa će obilazak za vozila koja prometuju iz smjera Velike Gorice prema Sisku (osim vozila javnog prijevoza) biti preko državne cestu D31 gdje će se vozila preusmjeravati na autocestu A11 „Zagreb-Sisak“ prema Buševcu odnosno Sisku i na županijsku cestu ŽC 311100 preko Okuja i Mraclina.

Obilazni pravac za vozila koja prometuju iz smjera Siska prema Velikoj Gorici (osim vozila javnog prijevoza) bit će na ŽC 311600 između Ogulinca i Buševca preko autoceste A11 „Zagreb-Sisak“ i preko državne ceste D30 gdje će se vozila preusmjeravati na ŽC 311100 preko Mraclina i Okuja prema Velikoj Gorici.

Kroz Vukovinu će se prometovati obilazno kroz Stančićevu, Ulicu Mate Bedeka i Staru cestu.

Promet iz smjera Kuča preusmjerit će se preko Čičke Poljane. Privremeno odvijanje prometa bit će regulirano prometnom policijom, redarima i privremenom prometnom signalizacijom.

Foto: VG Komunalac

Podijeli