Novosti Sport Događanja

Vozio s 2,5 promila kroz Markuševec Turopoljski

01.08.2020. / Maja Peranić

U prvom danu akcije pojačanog nadzora prometa policija je zaustavila 47-godišnjeg vozača koji je s više od 2,5 promila alkohola u krvi vozio kroz Markuševec Turopoljski. Ujedno je to i rekorder s područja cijele županije što se tiče jučerašnjeg dana. Podsjetimo, akcija traje do ponedjeljka.

Na cijelom području PU Zagrebačke utvrđena su ukupno 82 prometna prekršaja, od kojeg broja su 11 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, jedan zbog nepropisnog korištenja mobitela te 10 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Šest osoba je dovedeno na prekršajni sud.
 
-Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:
47-godišnjaka koji je u Velikoj Gorici u Ulici Markuševec Turopoljski upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,54 g/kg alkohola, 60-godišnjaka koji je u Dvoričekovoj ulici upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,28 g/kg alkohola, 59-godišnjaka koji je u Jablanovcu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,78 g/kg alkohola, 24-godišnjaka koji je u Vrbovcu, Novo selo upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,76 g/kg alkohola, 64-godišnjaka koji je u Ivanić-Gradu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,67 g/kg alkohola, 25-godišnjakinje koja je u također u Ivanić-Gradu upravljala osobnim automobilom dok je u organizmu imala 1,77 g/kg alkohola- izvijestili su iz PUZ-a

Podijeli