Novosti Sport Događanja

Vozač (46) odbio alkotest, pa vrijeđao policiju i narušavao javni red i mir

05.06.2023. / Ivana Ćurić

U vikend akciji pojačanog nadzora vozača policija je u postaju privela tri vozača, ali ne samo zbog alkohola, već je bilo onih koji su narušavali javni red i mir.

Prilikom kontrole prometa u petak, 2. lipnja, u Sisačkoj ulici je 46-godišnji vozač odbio alkotest pa omalovažavao policiju.

- U 23,40 sati, muškarac starosti 46 godina upravljao je osobnim vozilom krećući se Sisačkom ulicom u Velikoj Gorici. Prilikom nadzora isti je odbio ponuđeno ispitivanje pomoću alkotesta i tom prilikom narušavao javni red i mir vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike. Isti je uhićen, zadržan je do otrežnjenja, i uz optužni prijedlog prepraćen na općinski sud –javlja policija.

Jedan je mladi vozač pod utjecajem alkohola priveden jer nije imao položen vozački ispit i pritom je vozio neregistrirani automobil, dok je treći vozač (34) kao vikend-rekorder završio na triježnjenju jer je uhvaćen kako Ulicom 153. brigade HV-a vozi s 1,59 promila.

Inače od 30 prometnih prekršaja u vrijeme provođenja vikend-akcije šest se odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, dva vozača vozila su neregistrirana vozila, a dvije kazne ispisane su zbog nekorištenja pojasa.

 

Podijeli