°C 3

Vlasnicima oštećenih kuća u Kravarskom i Pokupskom oslobođenje od plaćanja TV pretplate i struje

20.01.2021.

Maja Peranić

Vlada RH oslobodila je plaćanja televizijske pretplate i plaćanja električne energije stanovnike potresom najpogođenijih područja, a među njima su i stanovnici Općina Pokupsko i Kravarsko. Prema toj odluci stanovnici kojima su kuće stradale u potresu neće trebati platiti račune za siječanj, veljaču i ožujak.

Vlada je HEP zadužila da stanovnike potresom pogođenih područja čiji su objekti oštećeni oslobodi plaćanja struje za navedene mjesece kao i plaćanja premještanja priključka s oštećenih objekata na privremene te kasnijeg premještanja na nove odnosno obnovljene objekte, a popis kućanstava koja će biti oslobođena, HEP-u će dostaviti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Također, Vlada je zadužila i HRT za provedbu odluke o oslobađanju naplate televizijske pretplate za razdoblje od siječnja do ožujka s mogućnošću produljenja.

Oslobođeni plaćanja računa za struju i televizijsku pretplatu su, uz stradale stanovnike Općina Pokupsko i Kravarsko, stanovnici stradalih područja Sisačko-moslavačke županije te Karlovačke županije.