°C 31

[VIDEO] Oprez! Semafori na sanaciji ceste u Kravarskom istovremeno svijetle zeleno!

21.10.2019.

Petar Brnada

U posljednjih nekoliko dana došlo je do nekoliko škakljivih situacija kada su se na mjestu sanacije prometnice u Kravarskom na pola suženog puta srela dva vozila i vičući jedan na drugog tražili da se onaj 'drugi' vrti u rikverc.

Naime, na videu koji je snimio naš čitatelj Danijel vidljivo je da mobilni semafor koji je postavljen kao privremena regulacija prometa za vrijeme izvođenja radova, istovremeno svijetli zelenim svjetlom i time ugrožava vozače na obje strane prometnice.

Kako navodi Danijel u svom videu, vozači su nesvjesni da su obojica u pravu te da je ustvari glavni krivac semafor koji na obje strane istovremeno upali zeleno svjetlo, što možete vidjeti na snimci koja prikazuje oba semafora snimana u isto vrijeme. Oba semafora čak 13 sekundi istovremeno svijetle zelenim svijetlom što je i više nego dovoljno vremena da dođe do prometne nezgode.

-Dragi vozači, ukoliko se nađete u takvoj situaciji i narednih dana pokušajte se nekako dogovoriti sa kolegom iz suprotnog smjera bez vikanja, psovki, pogrdnih riječi, blicanja i ostalih prigodnih gesta. U međuvremenu se možemo nadati da će semafor složiti netko tko je zadužen za to, prvenstveno zbog sigurnosti svih koji putuju tom cestom, a onda i zadovoljstva. U ime svih vozača, pogotovo onih iz suprotnog smjera- unaprijed hvala- poručio je Danijel putem svog videa u kojemu je potom priložio i nekoliko kadrova prolazaka automobila kroz spornu prometnicu, ali i nekoliko onih koji su očito već 'upoznati' s dinamikom rada semafora pa sada staju i na znak zelenog svjetla.

U prilogu objavljujemo Danijelov video koji pogledajte preko punog zaslona.