Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Ivan ujedinio cijelu Hrvatsku: Vatrogasne sirene čule se sve od Visa do Osijeka

24.07.2019. / Petar Brnada

Točno u 17 sati u utorak je na punu minutu zastala cijela Hrvatska. U navedeni sat oglasile su se vatrogasne sirene svih vatrogasnih postrojbi u zemlji kako bi još jedanput odale počast svome nastradalom kolegi Ivanu Galekoviću koji je jučer sahranjen na groblju u Vukovini.

Na Ivanovom posljednjem ispraćaju u Vukovini okupilo se više od 4000 ljudi od kojih su više od četvrtine bili vatrogasci koji su na sprovod mladog kolege stigli iz svih dijelova Hrvatske.

U Vukovini su uz brojne građane bili i ministar obrane Damir Krstičević, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, gradonačelnik Dražen Barišić sa zamjenicima Krešimirom Ačkarom i Ervinom Kolarecom, predsjednik Županijske skuštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, Ravnateljstvo policije, čelništvo Hrvatske vatrogasne zajednice kao i Civilne zaštite te predstavnici brojnih drugih institucija i zajednica.

Vatrogasne sirene jučer je čula doslovce cijela Hrvatska. Naime, sirene su upalila vatrogasna društva sve od Visa, Brača, Privlake, Komina, Kerestinca, Korčule, Raba, Pule, Otočca, pa preko Ludbrega, Varaždina, Čazme, Nove Gradiške, Hrvatske Kostajnice, Dugog Sela, Krapinskih Toplica, Oroslavja, Petrinje, Gline, Kumrovca, Velebita, pa sve do Požege, Slavonskog Broda i Osijeka. Gotovo je nemoguće pobrojati sva vatrogasna društva koja su jučer uputila posljednji pozdrav svom preminulom kolegi.

-Spajao si nas, okupljao oko sebe pružajući puno, a ne tražeći ništa. I danas si nas okupio, ujedinio si cijelo hrvatsko vatrogastvo, svi smo tu. Ili fizički ili u mislima prisutni na tvom oproštaju. I sirene su se oglasile da te isprate s ovog svijeta kojeg si uistinu prerano napustio. Nema te više, ali ipak si tu. Vatrogasac živi vječno u srcima onih koje je spasio i srcima svih nas koji smo s tobom dijelili tvoju vedrinu, smijeh, neposrednost, srčanost i spremnost na pomoć drugome- rekao je jučer u svom govoru Ivanov kolega i prijatelj, Stjepan Kosić.

Grobno mjesto mladog heroja danas je doslovce zatrpano cvijećem i počasnim vijencima kao i svijećama. Od Ivana su se po posljednji put oprostili roditelji, obitelj, djevojka, kumovi, prijatelji, kolege vatrogasci...

Galerija slika

[VIDEO] Ivan ujedinio cijelu Hrvatsku: Vatrogasne sirene čule se sve od Visa do Osijeka [VIDEO] Ivan ujedinio cijelu Hrvatsku: Vatrogasne sirene čule se sve od Visa do Osijeka [VIDEO] Ivan ujedinio cijelu Hrvatsku: Vatrogasne sirene čule se sve od Visa do Osijeka [VIDEO] Ivan ujedinio cijelu Hrvatsku: Vatrogasne sirene čule se sve od Visa do Osijeka [VIDEO] Ivan ujedinio cijelu Hrvatsku: Vatrogasne sirene čule se sve od Visa do Osijeka

Podijeli