Novosti Sport Događanja

VG Matura: Uz vrhunske profesore i bez gubljenja vremena na putovanje položite najteži ispit za upis na fakultet!

11.01.2022. / Petar Brnada

Mnogi su se velikogorički srednjoškolci tek uhodali u školsku godinu, a već je prvo polugodište gotovo. Kako vrijeme leti najbolje znaju ovogodišnji „Maturanti“ kojima je ova školska godina važna životna prekretnica.

Pred maturantima je važan izbor koji će im odrediti daljnje obrazovanje i iznjedriti njihov životni poziv. No nakon odluke kamo nakon srednje slijedi najteži ispit potreban za upis na fakultete – državna matura.

Obuhvatiti četverogodišnje gradivo iz pojedinog školskog predmeta nije lak posao, stoga se valja dobro i na vrijeme pripremiti. Već punih osam godina velikogorički srednjoškolci imaju priliku pripreme za maturu polaziti u Velikoj Gorici.

Prije osam godina „Ileco“ centar za poduku u Velikoj Gorici pokrenuo je projekt VGmatura kojim velikogoričkim maturantima omogućava da kompletne pripreme za maturu i upise na pojedine fakultete ostvare u svom gradu. Pokazalo se da je to za veliku većinu goričkih maturanata pravo rješenje. Do prije dvije godine pripreme su se održavale u Goričkoj Gimnaziji a od pretprošle godine održavaju se u novom prostoru Helen Doron English centra, na adresi Matice hrvatske 3.

Nema više gubljenja vremena za putovanje u Zagreb, nema troškova za prijevoz… A da su usluge kvalitetne pokazuju iskustva dosadašnjih učenika i roditelja. Uostalom i cijene su povoljnije nego u Zagrebu, a omogućena je i obročna otplata do 6 mjeseci što u današnje vrijeme nije zanemarivo. Osim velike prednosti što se ne mora putovati u Zagreb polaznici dobivaju besplatno i radne materijale i skripte.

Preko 300 velikogoričkih srednjoškolaca u posljednjih osam godina polazilo je pripreme za maturu u našem centru kažu u VGmaturi.

-Posebno smo zadovoljni kada roditelji nakon jednog maturanta za godinu ili dvije šalju drugog maturanta uz riječi „ Imali smo već jednog đaka sad Vam šaljemo i drugog jer smo prezadovoljni“… Događalo se također da učenici nakon dva do tri tjedna odlaska u Zagreb ipak završe u našim rukama. Brzo shvate da vrijeme provedeno na putovanju i prometnoj gužvi mogu pametnije provesti doma uz knjigu ili odmor nakon učenja. O trošku da i ne govorimo- kažu iz Centra.

Pripreme vode priznati profesori s višegodišnjim iskustvom u radu na pripremama za upise na fakultete i pripremama za maturu. Polaznici su izuzetno zadovoljni profesorima koji su uvijek na raspolaganju učenicima, a nerijetko ostaju i duže nego što je satnicom predviđeno, posebno pred kraj priprema i nakon što su u potpunosti odradili predviđenu satnicu. Male grupe, individualni pristup te dobro ozračje preduvjet su dobrih rezultata na ispitima.

Tijekom priprema obrađuje se gradivo propisano ispitnim katalozima državne mature, a potom se naglasak stavlja na ona područja koja su u ispitima državne mature najzastupljenija. Kako bi se sustavno pratio napredak ili teškoće na koje maturanti nailaze tijekom priprema su česte provjere znanja inicijalnim testovima te pisanjem probne mature prije i pred kraj priprema. Ovisno o rezultatima inicijalnih testova planira se rad s maturantima. Ovakav način rada garancija su uspjeha na maturi.

Dosadašnja iskustva pokazuju da su za uspješno polaganje državne mature i ostvarivanje visokih rezultata na ispitima svakom maturante potrebne kvalitetne pripreme. Stoga poruka maturantima da nije pametno riskirati kod upisa na fakultet.

U donošenju odluke mogu vam pomoći iskustva dosadašnjih maturanata…

Osmogodišnje iskustvo, zahvalni maturanti i zadovoljni roditelji nakon položene mature najbolja su naša preporuka kažu u VGmaturi…

Vrijeme je za studiranje!

Za detaljnije informacije o VGmaturi posjetite internetsku stranicu www.vgmatura.hr, Facebook stranicu vgmatura ili na telefon 098 474 140, e-mail: vgmatura@gmail.com

Podijeli