°C 22

VG LEGACY: Pokrenuta velika humanitarna akcija za nabavu prijeko potrebne opreme za dječju bolnicu Srebrnjak

18.09.2019.

Petar Brnada

Knjigovodstvo Legalis i VGdanas 17. rujna pokrenuli su veliku humanitarnu akciju naziva 'VG Legacy' kojom će se prikupljati sredstva za prijeko potrebnu medicinsku opremu Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu.

Kako Velika Gorica nema dječju bolnicu, klinci iz našega grada zajedno sa svojim vršnjacima iz Zagreba i šire okolice često se liječe upravo na Srebrnjaku, pa se ovom humanitarkom nastoji ostaviti naslijeđe svim novim generacijama mališana koje će se susretati s liječenjem u Zagrebu.

Ispred Knjigovodstva Legalis je širom grada i okolice dobro znana humanitarka Dalija Zubek koja je službeni organizator ove velike humanitarne akcije. Dalija iza sebe ima na desetke iznimno uspješno odrađenih humanitarnih akcija koje godinama provodi zajedno s našim sugrađanima, a njeno humanitarno djelovanje priznato je i nagradom Grada Velike Gorice "Turopoljsko srce".  

Novopokrenutom humanitarnom akcijom prikupljat će se sredstva za respirator, monitor životnih funkcija te jedan moderan bolnički krevet, a riječ je o skupoj opremi koja je itekako potrebna vrijednom osoblju Dječje bolnice Srebrnjak koju smo obišli proteklog tjedna.

Naime, prema ponudama koje variraju, za navedenu medicinsku opremu potrebno je prikupiti oko 120 tisuća kuna, a za akciju koja je, jasno, prijavljena u Ured državne uprave Zagrebačke županije otvoren je poseban humanitarni žiro račun knjigovodstva Legalis.

Donaciju ćete moći izvršiti i preko QR koda koji se nalazi na fotografiji humanitarne akcije, a broj žiro računa preko kojega se vrše uplate jest HR1323600001502566996.

-Mi jako želimo, želimo, želimo i moramo za Dječju bolnicu Srebrnjak kupiti respirator koji je stvarno po život važan, kao i monitor životnih funkcija te bolnički krevet kako bismo djeci barem malo olakšali taj, sam po sebi, izuzetno mučan proces bolničkog liječenja. Molimo vas da nam pomognete koliko je u vašoj moći te da donirate i da proslijedite svojim obiteljima, prijateljima, poslovnim partnerima. Treba nam dosta veliki iznos, molimo vas da se uključite kako bismo zajedno pomogli našoj najranjivijoj skupini građana, našoj djeci- poručila je Dalija.