Novosti Sport Događanja

Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House

02.03.2024. / Redakcija

Uz dječji smijeh i igru svečano je otvorena rođendaonica, igraonica i zabavna učionica Happy House u Velikoj Mlaki, na adresi Kovači 3. Posebnost ovog novog mjesta za najmlađe su raznolike radionice koje su osmišljene kako bi djeci omogućile učenje kroz igru i zabavu. Idealan je to način da se djeca odmaknu od ekrana i provedu vrijeme u međusobnoj interakciji. Radionica njemačkog jezika, učenje engleskog jezika, likovne avanture, mozgalice i društvene igre, hokus pokus radionice, proslave rođendana i dnevni boravak kao pomoć pri učenju dio su onoga što Happy House nudi. Voditelji radionica su profesori i učitelji s dugogodišnjim bogatim iskustvom u radu s djecom.

Dvije prijateljice i susjede nakon godina rada u prosvjeti odlučile su napraviti malo zaokret. Marija je profesorica njemačkog jezika i pedagogije s dva desetljeća iskustva u osnovnoj i srednjoj školi. Valentina je profesorica informatike i fizike i mentorica po zvanju. Priznaju da su uvijek željele nešto same pokrenuti. Budući da je Velika Mlaka poželjno mjesto za život mladim obiteljima shvatile su da je potreba za ovakvom vrstom igraonice velika. No, profesorice su došle na ideju da uz igru, radionice imaju i edukativan karakter koji uključuje instrukcije, pomoć pri učenju i dnevni boravak za djecu.

-Od iduće školske godine dnevni boravak za djecu će sigurno zaživjeti budući da neki roditelji nemaju bake i djedove uz sebe, a većina škola dnevni boravak ima samo za prve i druge razrede. Kod nas mogu doći i stariji školarci, imat će topli obrok, napisat će zadaću, pročitati lektiru i sve ostalo što je potrebno. Budući da je škola svega nekoliko minuta udaljena od nas, vjerujemo da će dnevni boravak biti pun pogodak složne su Valentina i Marija.

- Ideja jest da djecu odmaknemo od ekrana, da vrijeme provode u međusobnoj interakciji. U igraonici imamo samo jedan gaming room u kojem djeca mogu igrati fizičke igre, mogu igrati tenis. Želimo s djecom vrijeme provoditi vani, saditi biljke. U kampovima koje ćemo održavati tijekom ljetnih i proljetnih praznika želimo s djecom napraviti plastenik u koji ćemo saditi biljke, učiti ih ekologiji i okretanju prirodi. Pokazat ćemo im i igre koje smo mi prije 30 godina igrali vani kao što su gumi – gumi, školica i slično. Učit ćemo ih o povijesti našeg turopoljskog kraja, dodaju.

Radionica njemačkog jezika, učenje engleskog jezika, likovne avanture, mozgalice i društvene igre, hokus pokus radionice, proslave rođendana i dnevni boravak kao pomoć pri učenju dio su onoga što Happy House nudi. Voditelji radionica su profesori i učitelji s dugogodišnjim bogatim iskustvom u radu s djecom. Sve to radit ćemo u našoj soft play sobi, igraonici, učionici i gaming prostoru, s veseljem nam pokazuju Marija i Valentina.

-Birali smo kadar koji je stručan i koji voli taj posao a najviše koji voli djecu i rad s njima. Imamo tri paketa za proslavu rođendanu. Uz djecu će biti animatorice koje će se maksimalno njima posvetiti. U ponudi imamo i pizze, grickalice, negazirane sokove i tortu.

Od ideje do realizacije ovog projekta prošlo je svega tri i pol mjeseca. Na ovome, priznaju nam, ne misle stati. Planova još imaju no prerano je, kažu, za otkrivanje. Odlična je ovo priča baš uoči Dana žena i još jedna potvrda da žene, uz podršku, mogu ostvariti svoje snove.

Galerija slika

Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House Velika Mlaka bogatija za mjesto posvećeno djeci, otvorena je zabavna učionica i igraonica Happy House

Podijeli