°C 20

Velika Gorica ponosna na svoje sportaše

21.02.2018.

Maja Ivčić

Svečani prijem za velikogoričke sportaše održan je jutros u prostorijama Gradske uprave Grada Velike Gorice. Gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim je zamjenicima primio Velimira Šandora, Marinu Drašković, Natašu Sobočan, Mariju Martinović i Ines Grdenić koji su se svojim sportskim uspjesima posebno istaknuli, te njihove trenere, predstavnike Zajednice Sportskih udruga.

Tom prilikom gradsko im je vodstvo čestitalo na njihovim sportskim uspjesima i postignućima koji osim što su iznimno vrijedni za njih kao pojedince, sportaše od velikog su značaja za Veliku Goricu.

-Oni su ponos Velike Gorice ne samo njih petero, nego svi sportaši profesionalci, rekreativci. Svi smo mi jedna sportska zajednica i nastojimo stvoriti uvjete kroz svoj odgovorni rad kao lokalna samouprava. Pozivamo i druge samouprave na svim razinama da nam pomognu i da budemo svi zajedno u tom projektu – kazao je gradonačelnik Barišić zahvalivši svima koji se bave sportom.

Sportaše je posebno pohvalio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec istaknuvši kako će Grad i dalje nastojati omogućiti im uvijete za njihovo daljnje usavršavanje.

-Grad Velika Gorica vaše uspjehe i financijski prati što nam je i cilj. Upravo vaši rezultati nas svrstavaju na vrlo visoko mjesto na sportskoj karti Hrvatske te ističemo da ste najbolji promotori Velike Gorice. Svaka uložena kuna u naše sportaše se i vraća, a Sportska zajednica kao krovna organizacija bit će vam na usluzi – istaknuo je Kolarec.

Sportaši su ovom prilikom zahvalili Gradu na kontinuiranoj pomoći i ulaganju u sport, ali su i istaknuli neke od potreba koje pokazuju da na sportskom planu ima još prostora za napredak.

-Nadam se da se može još više postići u ulaganju u sport. Naprimjer, kad je zima možemo samo raditi u teretani i ništa drugo. Nužno je to da možemo trenirati, probali smo prije dvije godine s prostorom kod Radnika, no nemogući su uvjeti rada. Trebamo raditi na tome da se stvore uvjeti za rad i preko zime, čim bolji. Tada će doći i bolji rezultati – rekao nam je Velimir Šandor koji se priprema za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine sa željom da osvoji medalju. 

-Drago mi je da je Grad prepoznao našu najveću potrebu, a to je dvorana. Trenutno treniramo u dvorani Judo kluba Pinky, no limitirani smo terminima. Dvorana je predivna, ali ipak nama treba naša dvorana kako bismo se mogli razvijati i kako bi lista čekanja bila sve manja – istaknula je Marina Drašković, osnivačica judo kluba osoba s invaliditetom za što je nedavno dobila nagradu Ponos Hrvatske.

Njihove potrebe Grad Velika Gorica nastoji ispuniti kontinuiranim ulaganjem u sportsku infrastrukturu. Među projektima koje je gradonačelnik istaknuo je gradski bazen kao kapitalni projekt koji se bliži svojoj realizaciji i koji će biti od velike pomoći upravo sportašima.

-Napravili smo puno, ali tek smo na pola puta jer želimo puno toga u Velikoj Gorici. Bazen je najveći kapitalni objekt kojim će se svi koristiti. Ove godine će biti zatvoreni bazeni, iduće otvoreni te veliki olimpijski bazen. Imat će i sve one prateće objekte te će biti na korist sportašima– istaknuo je Barišić.

Osim bazena u planu je i atletska staza, dvorana za judaše, zatvoreno klizalište, a traži se i lokacija za skijalište i sanjkalište na području Velike Gorice.

Galerija slika

Velika Gorica ponosna na svoje sportaše Velika Gorica ponosna na svoje sportaše Velika Gorica ponosna na svoje sportaše Velika Gorica ponosna na svoje sportaše Velika Gorica ponosna na svoje sportaše Velika Gorica ponosna na svoje sportaše