Novosti Sport Događanja

Velika Gorica ima svoje oskarovce: Šestero školaraca primit će nagrade za znanje

19.06.2024. / Maja Peranić

Oskari znanja, nagrada su koje se svake godine dodjeljuje učenicima srednjih i osnovnih škola diljem Hrvatske koji su ostvarili izniman uspjeh na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu kao i na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. Svoje pobjednike i dobitnike Oskara znanja za 2024. godinu ima i Velika Gorica.

U kategoriji učenika pobjednika državnih natjecanja u znanju Oskare za ovu godinu osvojili su Mijo Novak, učenik 5. razreda i Ena Novak, učenica 8. razreda iz OŠ Nikole Hribara koji su oboje pobijedili na državnom natjecanju iz matematike. Iz OŠ Jurja Habdelića Oskara je dobila Rebeka Ćaćić, učenica 8. razreda koja je bila 1. na državnom natjecanju iz informatike.

 U kategoriji učenika pobjednika državnih natjecanja u glazbi i plesu Velika Gorica također ima svoje dobitnike Oskara znanja. To je mladi oboist Denonis Međugorac, trubač Stefan Gjorgiev, sviračica roga Helena Kantarević sve redom učenici Umjetničke škole Franje Lučića koji su se istaknuli na 62. hrvatskom, natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

Oskari znanja idu u ruke i mladim učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, među već spomenutim učenicima i u toj je kategoriji dobitnica osmašica Ena Novak iz OŠ Jurja Habdelića koja je osvojila broncu na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO).

Svečana dodjela nagrade Oskar znanja održat će se 26. lipnja 2024. godine u Zagrebu.

Najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove se godine dodjeljuje 20. put. Dodjelu nagrade Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te Hrvatske zajednice županija.

Podijeli