°C 19

Velika donacija Grada za liječenje Josipa Filipovića

16.01.2020.

Romana Šimek

Grad Velika Gorica sa 70.000 kuna pomoći će pri liječenju Josipa Filipovića, mladića iz Petrovine kojem je teško ozlijeđena kralježnica prilikom skoka u more.

-Kao Grad ćemo i dalje biti uz Josipa i njegove roditelje, vjerujući i nadajući se Josipovu oporavku- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Bezbrižan dan na godišnjem odmoru 24-godišnjem Josipu Filipoviću iz Petrovine i njegovoj obitelji u jednoj sekundi okrenuo je život za 180 stupnjeva. Svakodnevni skok u more završio je ozbiljnom ozljedom kralježnice koja ga je prikovala za krevet.

-Dogodilo se to 16. kolovoza… Nakon skoka u more, koji je očito bio nezgodan, Josip je ostao bez motorike ruku i nogu. Prebačen je u bolnicu u Zadar gdje je operiran jer se ustanovila da su pukla tri kralješka-prisjeća se kronologije događaj Josipov otac, Pero Filipović kojeg mnogi u Petrovini znaju jer je upravo tamo u proteklom mandatu bio predsjednik mjesnog odbora. Bio je to šok za mladog Josipa, i za cijelu njegovu obitelj koja svim snagama uz pomoć obitelji i prijatelja nastoji učiniti sve kako bi pomogli Josipu usred velike traume.

Prijatelji su organizirali brojne akcije prikupljanja sredstava za pomoć pri liječenju, a kako su rodom iz Bosanske Posavine u sve se uključila i Posavska TV koja je u svrhu pomoći za obitelj Filipović, odnosno Josipovo liječenje, organizirala i humanitarni koncert.