Novosti Sport Događanja

Veleučilište Velika Gorica steklo srebrni status za dostignuća u edukaciji iz područja održivog razvoja

24.06.2024. / Maja Peranić

Veleučilište Velika Gorica priključilo se 2016. godine FEE EcoCampus programu koji promiče ekološka rješenja, održivost i zaštitu okoliša. Nakon 8 godina kontinuiranog rada VVG-u je dodijeljen Srebrni status za dostignuća u edukaciji iz područja Održivog razvoja.

Riječ je o programu koji za cilj ima osnažiti studente i nastavnike za uključivanje u pozitivne akcije, a VVG je osmislilo i realiziralo niz takvih akcija. Ovo priznanje dolazi kao nastavak i svojevrsna evolucija programa Eko-škole čiji je status Veleučilište steklo prije desetak godina.

-Program FEE EcoCampus obrazovni je program nagrađivanja koji pomaže transformirati institucije visokog obrazovanja u središta obrazovanja za održivi razvoj. Cilj je osnažiti studente i nastavnike, ali i šire zajednice da se uključe u pozitivne akcije. Veleučilište je osmislilo i realiziralo niz eko akcija ali i trajnih programa poput Eko kutka i Eko vrta. FEE EcoCampus program je evolucija programa Eko-škola, čiji smo status stekli prije desetak godina te se ispred Veleučilišta odavno vijori zelena zastava - izvijestili su iz Veleučilišta Velika Gorica.

Podijeli