Novosti Sport Događanja

VAŽNO! Stožer Civilne zaštite: 'Odgodite sve skupove na području Zagrebačke županije'

12.03.2020. / Petar Brnada

Stožer civilne Zaštite Zagrebačke županije donio je zaključak kako preporuča odgađanja svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije.

Iz Županijskog stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanje na području Zagrebačke županije.

Zaključak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije je dostupan OVDJE.

Ukoliko organizatori unatoč preporuci Županijskog stožera ipak odluče održati javno okupljanje, dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja.

Također, iz Županije ponavljaju da su organizatori okupljanja dužni:

-osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima

-dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt

-dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije

-na vidljivim mjestima istaknuti sljedeće upute koje se mogu preuzeti na niže navedenim linkovima:

Plakat za javne prostore

Upute za pranje ruku

Više informacija o prevenciji i preporukama dostupno je OVDJE.

Podijeli