Novosti Sport Događanja

Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu

29.06.2017. / Ivana Ćurić

Posljedice jučerašnjeg nevremena zadale su posla goričkim vatrogascima, a samo Javna vatrogasna postrojba imala je deset intervencija pri čemu su i pomogli u spašavanju jedne ozlijeđene osobe.

-Od početka nevremena, pa do danas ujutro Javna vatrogasna postrojba imala je 10 intervencija i to tehničke naravi. Riječ je o stablima koja su srušena na ceste ili vodove električnih žica. Vatrogasci su intervenirali u Gornje Podotočje, Cerovski Vrh, Prvonožinu, Lazinu, Donji Hruševec, Veliku Goricu i druga mjesta-rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Boris Turan dodavši kako je moguće da će intervencija biti i danas ovisno o dojavama građana.

(Srušena lipa u Mraclinu, foto:Vlado Vinetić)


Uz tehničke intervencije, vatrogasci su pomogli i u zbrinjavanju jednog ozlijeđenog muškarca u Velikoj Gorici.

-Jedan se čovjek nakon nevremena penjao na krov pretpostavljamo kako bi izvidio štetu, pa je pao. Sami djelatnici hitne pomoći nisu ga mogli s tavana spustiti u prizemlje, pa su vatrogasci priskočili u pomoć-dodao je zapovjednik Turan.

Srušenih stabala bilo je i u Vukovini i Mraclinu gdje su članovi DVD-a Mraclin pomogli Javnoj vatrogasnoj postrojbi u uklanjanju srušene lipe kod DVD-a Mraclin gdje se srušio i jedan rasvjetni stup, a u istom selu stablo se srušilo na jednu kuću.

 Video iz Pokupskog poslala nam je i jedna čitateljica koja je zabilježila kako je dvorište nakon što je nevrijeme prošlo ostalo puno leda.

Pune ruke posla danas imaju i radnici VG Komunalca koji od ranog jutra odvoze srušena stabla i granje s prometnica i javnih površina.

-Lokacija je jako puno po cijeloj Velikoj Gorici, primamo dojave iz cijelog grada od naših sumještana i naši radnici skupljaju i odvoze granje. Na nekoliko lokacija čak i ruše stara i osušena stabla koja prijete ljudskom ili materijalnom ugrozom. Ovim putem molimo sve građane da nam dojave ukoliko negdje primijete srušeno drvo, granje ili slično prouzrokovano jučerašnjim nevremenom. Isto tako molimo za strpljenje, jer ponavljam – posla ima jako puno i na terenu smo bez prestanka– izjavio je Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Galerija slika

Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu Vatrogasci imali 10 intervencija, izbavljali i ozlijeđenu osobu

Podijeli