Novosti Sport Događanja

Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice

24.02.2021. / Maja Peranić

Na konferenciji za medije MOST-a Velike Gorice javnosti se danas predstavila koordinatorica mladih MOST-a u našem gradu. Riječ je o 23-godišnjoj Valentini Dorotić koja je za čelno mjesto među goričkim pomlatkom te stranke postavljena na izbornoj skupštini održanoj 21. veljače. Podršku na današnjem predstavljanju došao joj je pružiti i predsjednik MOST-a Božo Petrov, koordinator mladih MOST-a Hrvatske Filip Fiščić te MOST-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivan Bekavac.

U Velikoj Gorici odnedavno postoji pomladak gradskog MOST-a. U želji da se politički angažiraju i budu pokretači promjena u našem gradu, mladi koji su u Mostu nezavisnih lista pronašli svoju opciju pristupili su stranci i osnovali njezin pomladak. Za predsjednicu, odnosno koordinatoricu izabrana je Valentina Dorotić, apsolventica preddiplomskog studija međunarodnih odnosa i diplomacije. Motivacija za političkim angažmanom ovoj mladoj Velikogoričanki bilo je nezadovoljstvo politikom na lokalnoj i nacionalnoj razini, te brojni neiskorišteni potencijali našeg kraja i naše zemlje.

-Nezadovoljna politikom na lokalnoj i nacionalnoj razini odučila sam sudjelovati jer svatko ima pravo birati i biti biran. Ja smatram da Gorica, Turopolje i Hrvatska imaju ogromni potencijal, ali nismo našli nekoga tko će tim resursima raspolagati-kazala je za početak Valentina istaknuvši da je došlo vrijeme za promjene, a one se događaju na izborima. Stoga je i pozvala građane, posebno mlade da izađu na izbore u svibnju i daju glas MOST-ovom kandidatu za gradonačelnika dr. Ivanu Bekavcu.

-Znam da su ljudi danas izgubili volju i vjeru u politiku i razvili veliki animozitet prema tome, ali smatram da svojom nezainteresiranošću dajemo podršku vladajućima. Znam da se promjena događa na izborima pa apeliram ovim putem na sugrađane da izađu u svibnju na izbore i podrže našeg kandidata jer je vrijeme za promjene-kazala je.

Spomenula je da joj je dodatan razlog za politički aktivizam taj što je žena, a žene su danas, u praksi, još uvijek nejednake s muškarcima zbog slabe zastupljenosti na rukovodećim pozicijama, za što su i 21% manje plaćene.

-Sve me to potaknulo da se uključim i ovim putem apeliram na naše mlade sugrađane da nam se priključe i da zajedno uvedemo neke promjene u grad, društvo, kvart jer svagdje gdje ima volje ima i načina-kazala je Valentina.

Podršku predsjednici i velikogoričkim mladim MOST-ovcima došao je dati i sam čelnik stranke Božo Petrov, kao i koordinator mladih MOST-a Hrvatske Filip Fiščić.

-Pred nama su velike stvari. Generacija smo koja dolazi i ima zadatak nastaviti ono što su naši očevi i djedovi započeli. Izborili su se za ovu domovinu, a mi bi se trebali izboriti da naša Hrvatska bude pravednije mjesto, mjesto koje će pružiti mladim ljudima priliku da osnuju obitelj, da ostaju ovdje, da imaju normalan i ugodan život-kazao je Fiščić čestitavši mladima MOST-a Velike Gorice.

Čestitke je uputio i MOST-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivan Bekavac dodavši kako je pred njim velika odgovornost kako bi opravdao povjerenje koje su mladi pred njega stavili podržavši ga kao kandidata za gradonačelnika.

Galerija slika

Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice Valentina Dorotić predsjednica mladih MOST-a Velike Gorice

Podijeli