°C -1

Uz stanove, lopovi nasrnuli i na vikendice i ostave: Žrtva provale u Kolarevoj oštećena za 30 000 kuna

20.09.2019.

Petar Brnada

Policijskim službenicima Policijske postaje Velika Gorica i protekli je tjedan donio puno posla. Naime, u zadnjih tjedan dana zabilježeno ukupno 40 raznoraznih događaja. Od toga je evidentirano 14 kaznenih djela; njih 12 progoni se po službenoj dužnosti dok je u slučaju dva kaznena djela progon predviđen privatnom tužbom.

Među najtežim kaznenim djelima ističe se provala u stan u Kolarevoj o kojoj smo izvijestili jučer.

Naime, 18. rujna u vremenskom periodu od 12:30 do 18:30 sati provaljeno je u stan u vlasništvu 52- godišnje hrvatske državljanke na način da je nepoznati počinitelj došao u stubište višekatne zgrade te je uporabom prikladnog alata polomio uložak brave, ušao u stan, ispremetao stvari te tom prilikom izvršio krađu veće količine zlatnog nakita nakon čega se udaljio u nepoznato, izvijestili su jutros iz policije.

Kako su dodali, šteta ovim kaznenim djelom dosta je visoka te se cijeni na oko 30 tisuća kuna.

Uz provalu u gradu, zabilježen je i pokušaj provale u vikend kuću u mjestu Kostanjevec. Tamo se nepoznati počinitelj u vremenskom periodu od 8. do 18. rujna namjerio na vikendicu u vlasništvu 59-godišnjeg muškarca iz Zagreba.

-Tu je nepoznati počinitelj prikladnim alatom polomio uložak cilindrične brave na drvenim ulaznim vratima u prizemlju koja je potom nasilno otvorio i ušao u unutrašnjost i ispremetao stvari. Međutim, iz neutvrđenih razloga odustao je od daljnje namjere te se udaljio bez da je išta otuđio- kazali su iz PP Velika Gorica.

No, provalama i krađama ni tu nije bio kraj.

Naime, policija je evidentirala i provalu u drvenu ostavu za alat koja se dogodila u vremenskom razdoblju od 14. do 16. rujna. Ostava se nalazi na polju koje je otprilike stotinjak metara udaljeno od ulice 153. brigade, a u vlasništvu je 63-godišnjeg hrvatskog državljanina sa prebivalištem u Zagrebu.

-Tamo je nepoznati počinitelj preskočio ogradu, prišao drvenoj ostavi gdje je polomio dva lokota na metalnim rešetkama, a zatim zavlačenjem prikladnog alata obio vrata te ušao u ostavu odakle je izvršio krađu motorne 'flakserice', motorića za ražnja, kotla za pečenje kotlovine, plinskog plamenika te se potom udaljio u nepoznato- rekli su iz policije.

Šteta se cijeni na oko 2300 kuna.

Što se tiče prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji ovaj tjedan zabilježena su tri takva prekršaja te šest prometnih nesreća kao i jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge.

Naime, policija je 16. rujna u Kolodvorskoj ulici zaustavila i legitimirala 18- godišnjeg mladića koji je kod sebe posjedovao nešto malo manje od sedam grama marihuane koja mu je oduzeta.