Novosti Sport Događanja

Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar (14) iz Gorice

18.07.2018. / Petar Brnada

Među brojnim dirljivim scenama kojima smo svjedočili tijekom povijesnog dočeka Vatrenih iz Rusije jedan prizor na Trgu bana Josipa Jelačića posebice je ganuo čitavu javnost.

Trenutak je to kada se maleni plavušni dječak uz pomoć navijača koji su čuli njegovu želju, među više od 100 tisuća duša koji su došli pozdraviti viceprvake svijeta, uspijeva popeti na pozornicu te pohitati u zagrljaj svome heroju i uzoru, Luki Modriću, čiji dres već dugo vremena ponosno nosi na sebi.

A upravo taj 14- godišnji dječak naš je sugrađanin, zove se Petar Brcković i živi u centru grada, a ni on, a niti njegova velika obitelj ni u najluđem snu nisu očekivali da će „mali Pero“ te čarobne večeri u Zagrebu ostvariti svoj san.

-Pero je preponosan i presretan i više smo mi zapravo oko njega u šoku nego on- otkrila nam je Petrova sestra Paula koja je s njim i dijelom obitelji bila na dočeku, a u jednom su trenutku pomislili da su ga izgubili u mnoštvu.

Nakon kraće potrage i uspaničenosti pao im je kamen sa srca kada su shvatili da je Petar na sigurnom i u društvu svog najvećeg uzora, ali i ostatka momčadi koja je s njim otpjevala mnoge navijačke i domoljubne hitove. Naime, ocu Mladenu javio se prijatelj kako bi čestitao Petru pa je tako zabrinuti tata saznao da mu je sin u žarištu proslave, a u isto se uvjerila i mama Jasna koja je svog sina na pozornici vidjela putem TV prijenosa.

Petar je inače veliki obožavatelj našeg „zlatnog“ kapetana Modrića, a na doček je s ocem stigao već oko 14 sati kako bi prišao što bliže igračima. Kako se vožnja Vatrenih od aerodroma do Trga odužila te potrajala oko 6 sati, Petar i otac Mladen gotovo su krenuli kući nakon čitavog popodneva provedenog na jakom suncu.

No zahvaljujući nekolicini dragih navijača Petar je dobio priliku da se uspne na pozornicu i već s 14 godina ostvari svoj veliki san.

-Jako sam sretan. Luka je moj prijatelj i ja ga volim. Očekujem ga na pivi, ja ću njemu dati pivu, a on neka meni donese svoj dres- ushićeno će Petar.

No najveću radost i smijeh na njegovom licu uočili smo kada smo mu rekli da ga je tog nezaboravnog ponedjeljka putem TV ekrana gledala cijela Hrvatska, ali i veliki dio svijeta koji je bio očaran veličanstvenim dočekom pa bi tako uz to što je sada miljenik cijele nacije cure mogle „poludjeti“ za njime jer je sada nova zvijezda televizije.

Samo je veselo kimao glavom i smijao se zajedno s nama, a sve to još uvijek u nevjerici svega što je doživio.

A doživio je nevjerojatno puno, i tako mlad dosanjao svoj veliki san, a mi mu želimo da i svoje ostale snove slijedi s istim žarom i ljubavi te vjerujemo da će ih tako i dalje hrabro ostvarivati.

S druge strane, navijači koji su Petru pomogli da se uspne na pozornicu te naš kapetan koji ga je primio u zagrljaj još su jedanput pokazali da imaju velika srca, a Luka nam je jednom zasvagda potvrdio da unatoč najvećim svjetskim sportskim uspjesima i dalje stoji čvrsto na zemlji i da je jednostavno ostao- čovjek.

Galerija slika

Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar (14) iz Gorice Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar (14) iz Gorice Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar (14) iz Gorice Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar (14) iz Gorice Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar (14) iz Gorice

Podijeli