Novosti Sport Događanja

Upisi u srednje škole u punom su jeku

29.06.2022. / Klara Kosić

Osmaši se ovih tjedana neće znojiti samo zbog vrućine. Upisi u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2022./2023 u punom su zamahu. U petak su počele prijave za obrazovne programe koje će se zaključiti 7. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni dva dana kasnije, 9. srpnja.

Pravo upisa u srednje škole imaju svi kandidati nakon završenog osnovnog obrazovanja te se pod jednakim uvjetima upisuju kandidati koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država te djeca državljana iz država članica Europske unije.

Prijave i upis kandidata provode se putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa škole, osim u posebnim slučajevima propisanim Odlukom o upisu učenika u I. Razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Velikogoričke srednje škole ove godine će primiti ukupno 494 učenika.

Gimnazija Velika Gorica upisat će 140 učenika: 112 u obrazovni program Opće gimnazije i 28 u Prirodoslovno-matematičku gimnaziju.

Ekonomska škola upisat će 78 učenika na smjer Ekonomista te 26 na smjer Komercijalista, a Srednja strukovna škola upisat će ukupno 166 učenika: 26 na smjer Automehatroničar, 26 na smjer CNC operater, 9 na smjer Elektroinstalatera, 9 Elektromehaničara, 13 Frizera, 8 Instalatera grijanja i klimatizacije, po 13 na smjerove Konobar, Kuhar i Pediker, 10 na smjer Pomoćnog kuhara i slastičara te 26 strojarskih računalnih tehničara.

Zrakoplovna škola upisat će ove godine 28 učenika na smjer Zrakoplovni prometnik, 28 na smjer Zrakoplovni tehničar IRE te 28 učenika na smjer Zrakoplovni tehničar ZIM.

Kandidatima želimo puno sreće pri upisima!

Podijeli