Novosti Sport Događanja

Umjesto knjiga u ruke uzeli grablje, zemlju i kante pa uredili školsko dvorište

18.04.2019. / Petar Brnada

Učenici i učitelji Osnovne škole Eugena Kumičića u srijedu su organizirali projektni Ekodan pa su tako u učionicama i školskom dvorištu priredili brojne ekoradionice te akcije čišćenja i uređenja školskog okoliša.

Kako su kazali iz Kumičića, cilj im je bio „uljepšati i urediti, reciklirati i izraditi, učiti i zabaviti se“, što im je itekako pošlo za rukom.

Naime, učenici prvih, drugih i trećih razreda izrađivali su ekoigračke od plastične i kartonske ambalaže te čestitke, pisanice i ukrase od starih žarulja, platna i stiropora. Tako su od čepova, kartonske ambalaže i starog papira nastajala prava mala umjetnička djela.

Oni nešto stariji, to jest četvrtaši, oslikavali su platnene torbe, dok su se petaši bavili izradom društvenih igara od recikliranog materijala. Učenici 6. razreda napravili su kućice za ptice od tetrapaka te straničnike i plakate o zaštiti okoliša, a poruke o očuvanju prirode pisale su se i na glagoljici.

-Sedmaši su sudjelovali na predavanju „Kako se ponašati u prirodi“, a održao ga je gospodin Darko Slukan, predstavnik Zelenog prstena Zagrebačke županije. Dio učenika sudjelovao je u radionicama izrade školskog pribora gdje su izrađivali bilježnice i stalke za olovke. Učenici osmih razreda prikupljali su stari papir, sadili cvijeće u školskom dvorištu, bojali žardinijere i uređivali vanjske zidove škole uklanjajući grafite. U našem Ekodanu sudjelovali su i roditelji koji su u poslijepodnevnim satima u školskom dvorištu posadili nove voćke za naš voćnjak- otkrivaju iz novinarske skupine OŠ Eugena Kumičića.

Istaknimo da OŠ Eugen Kumičić status ekoškole ima još od 2012. godine, a tijekom jučerašnjeg dana s njima je bila i gospođa Vera Iličić, predstavnica udruge Lijepa Naša. Učenici nisu skidali osmijeh s lica.

-Umjesto knjiga i bilježnica u ruke smo uzeli zemlju, grablje, cvijeće i kante s vodom. Naučili smo da sami možemo izraditi svoje igračke i da nam za to treba malo mašte, boje i starog materijala. Sami smo uredili prostor za igru ispred škole i naše školsko dvorište zasjalo je novim proljetnim sjajem- poručili su iz škole.

Foto: OŠ Eugena Kumičića

Galerija slika

Umjesto knjiga u ruke uzeli grablje, zemlju i kante pa uredili školsko dvorište Umjesto knjiga u ruke uzeli grablje, zemlju i kante pa uredili školsko dvorište Umjesto knjiga u ruke uzeli grablje, zemlju i kante pa uredili školsko dvorište Umjesto knjiga u ruke uzeli grablje, zemlju i kante pa uredili školsko dvorište Umjesto knjiga u ruke uzeli grablje, zemlju i kante pa uredili školsko dvorište Umjesto knjiga u ruke uzeli grablje, zemlju i kante pa uredili školsko dvorište

Podijeli