°C 13

Učionice osnovnih i srednjih škola danas su bile prazne, no sutra sve po rasporedu

10.10.2019.

Romana Šimek

U četvrtak, 10. listopada od 8 sati ujutro učitelji naše škole stupaju u štrajk i tako se pridružuju štrajku školskih sidikata: Sindikata hrvatskih učitelja, Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod i Nezavisnog sindikata za srednje škole. Učitelji su u školi, ali ne obavljaju nastavničke ni administrativne poslove. Učenici koji dođu u školu, bit će zbrinuti. U petak 11. listopada nastava se održava redovno. - obavijest je koju je na svojim stranicama imala Osnovna škola Jurja Habdelića. Nastavu danas nisu imali ni ostali učenici osnovnih i srednjih škola, no sutra sve ide po rasporedu.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja u podne je održao konferenciju za novinare na temu najavljenog štrajka u osnovnim i srednjim školama. Sutra štrajkaju četiri županije: Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska županija.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama nastava će se sutra odvijati po rasporedu. Štrajk su škole najavile na svojim službenim web stranicama. -Poštovani roditelji, djelatnici naše škole u četvrtak 10. listopada 2019. su u štrajku. Redovne nastave neće biti, a za učenike koji dođu organizirano je zbrinjavanje. Čim dobijemo nove informacije obavijestit ćemo vas. Zahvaljujemo na razumijevanju- poručio je ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara, Stjepan Maravić.

-Poštovani učenici i roditelji, u petak 11.10.2019. nastava je organizirana za sve učenike po redovnom rasporedu.  Učitelji naše škole u petak 11.10. 2019. nisu u štrajku- poručuju na stranicama Osnovne škole Eugena Kumičića. Stranica Osnovne škole Eugena Kvaternika je pala, no i njihovi učenici sutra trebaju doći redovno na nastavu. 

Iz Osnovne škole Vukovina poručuju: -Dragi učenici i roditelji, u petak 11. listopada 2019. nastava se održava redovno.

Srednja strukovna škola u popodnevnoj smjeni nije održavala nastavu, no odvijale su se vježbe, tj. praktični dio nastave.  -U petak, 11. listopada 2019. godine nastava će se odvijati redovito prema rasporedu A za petak- piše na stranicama Zrakoplovne tehničke škole. Nastave danas nije bilo ni u Ekonomskoj školi, no sutra će se nastava redovno održavati, kao i u Gimnaziji. Stranica Umjetničke škole Franjo Lučić trenutno također ne radi, no i njihovi učenici bi sutra trebali imati nastavu po redovnom planu i programu.

foto: Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL