Novosti Sport Događanja

U Veliku Goricu svoje poslovanje seli tvrtka s godišnjim prihodom od gotovo 400 milijuna kuna

02.03.2021. / Petar Brnada

Makromikro grupa d.o.o. u Velikoj Gorici otvorit će svoj novi logističko-administrativni centar! U naš grad, naime, kompletno preseljavaju svoje centralno skladište iz Buzina koje se prostire na 5000 kvadratnih metara, a u kojemu su smješteni i veleprodaja, računovodstvo te uprava.

Kao vrlo atraktivnu lokaciju ocijenili su zemljište na kojemu je bivše Mercatorovo skladište koje se nalazi preko puta Dalekovoda u Vukomeričkoj ulici, a kako su nam otkrili iz Makromikro grupe, tamo sele zbog potrebe za proširenjem logističkih kapaciteta i poboljšanja logističkih usluga prijevoza i skladištenja proizvoda.

-Potvrđujemo da u Velikoj Gorici otvaramo novi logističko administrativni centar tvrtke Makromikro grupa d.o.o. Lokaciju smo procijenili kao iznimno atraktivnu radi dobre povezanosti sa zračnom lukom, Gradom Zagrebom i ostatkom Hrvatske- rekao nam je Matija Šokec, voditelj marketing odjela Makromikro grupe.

Makromikro grupa d.o.o. na tržištu je prepoznata kao vodeće poduzeće u segmentu prodaje uredskog pribora, informatičke opreme, tinti i tonera. Proširenjem prodajnog asortimana dodatnim segmentima (sredstva za čišćenje i higijenu, potrošačka elektronika te hrana i piće), postali su mjesto na kojem možete podmiriti sve svoje uredske potrebe.

Trenutno zapošljavaju više od 140 djelatnika, a već 15-ak godina uspješno posluju iz susjednog Buzina gdje još uvijek stoji njihovo centralno skladište s više od 10 000 artikala. Širom Hrvatske posluju u devet maloprodaja specijaliziranih za prodaju računalne opreme, a osim navedenog asortimana proizvoda renomiranih brandova, u mogućnosti su pružiti uslugu tiska, personalizacije promotivnih artikala, najma printera i upravljanja ispisom te najma računalne opreme. Da je riječ o zaista velikoj tvrtki najbolje govori podatak da je u 2020. godini Makromikro grupa imala prihode od visokih 397 milijuna kuna.

Makromikro grupa d.o.o. nastala je 2014. godine udruživanjem poduzeća Makromikro d.o.o. i Stublić Impex d.o.o., a obje tvrtke iza sebe imaju punih 30 godina uspješnog poslovanja na tržištu.

-Posebno bismo željeli istaknuti višegodišnju vodeću poziciju na domaćem tržištu u segmentu distribucije potrošnog materijala za pisače, fotokopirne i fax uređaje (tinte, toneri, termo folije, vrpce), uredskog potrošnog materijala (kuverte, registratori, fotokopirni papiri, spajalice, spojnice, olovke, flomasteri, tekst markeri, fascikle, bilježnice, samoljepljivi papiri, ladice za spise) i uredske opreme (uništavačke dokumentacije, klamerice, uređaji za plastificiranje i termo uvez, koševi za smeće, uredske stolice, vješalice)- navode iz Makromikro grupe.

Najavili zapošljavanja

Iz Makromikro grupe d.o.o. s dolaskom na velikogoričko područje planiraju i otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje novih ljudi. Iako o samim brojkama nisu željeli konkretno govoriti, kazali su nam da će ponajviše zapošljavati u sektoru logistike. Istaknuli su pritom da su i zainteresirani za stvaranje partnerskog odnosa s lokalnim poduzećima i širom društvenom zajednicom.

Kada je riječ o rokovima, iz tvrtke su nam rekli da svoj novi logističko administrativni centar u Velikoj Gorici koji će se prostirati na preko 6000 kvadratnih metara planiraju otvoriti za dva mjeseca, odnosno krajem travnja kada će svoje poslovanje početi voditi upravo iz našeg grada.

Podijeli