Novosti Sport Događanja

U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja

24.05.2023. / Anes Šuvalić

Na Veleučilištu Velika Gorica otvorena je 16. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja. U sklopu ove manifestacije održat će se niz panel rasprava i okruglih stolova na kojima će stručnjaci imati priliku izmijeniti svoja iskustva. Osim praćenja ovih događanja, studenti ove visokoobrazovne ustanove od petka do nedjelje moći će sudjelovati i na kampu kriznog menadžmenta organiziranome u Jastrebarskom.

Konferenciju je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Krizno upravljanje u današnjem svijetu postaje sve relevantnije. Tome smo mogli svjedočiti tijekom pandemije COVID-a 19 i svi se slažemo da je ona stubokom promijenila naš dotadašnji način života. Upravo u suočavanju s tom krizom ključno je bilo krizno upravljanje i koordinacija provođenja svih mjera na razini cijelog svijeta. Možemo reći da je ovo globalno krizno razdoblje barem privremeno iza nas – rekao je Božinović.

Dodao je kako je važna pripravnost svih sastavnica civilne zaštite i žurnih službi vezano za prirodne katastrofe i katastrofe uzrokovane ljudskim djelovanjem. Prirodne katastrofe u vrijeme evidentnih klimatskih promjena sve su češće, dugotrajnije i razornije.

- Edukacija i razmjena iskustava, kao na ovoj konferenciji, te jačanje svijesti o rizicima od katastrofa i svih ugroza mogu značajno pojačati otpornost zajednice. Struka i znanost u tome imaju ključnu ulogu, a vi na ovom Veleučilištu gradite struku i ja vam čestitam na dosad proizvedenih 1700 inženjera te oko 300 magistara kriznog upravljanja – poručio je potpredsjednik Vlade.

Svoje zadovoljstvo što je ova znanstveno-stručna konferencija doživjela svoje 16. izdanje nije mogao skriti dekan Veleučilišta Velika Gorica dr. sc. Ivan Toth.

- Ove konferencije doprinijele su razvoju sigurnosti u našoj zajednici, ali ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj regiji. U tih 16 godina 1929 autora sudjelovalo je u pisanju 1520 stručnih radova, a napisano je ukupno 9850 stranica teksta. Mislim da je to naš veliki doprinos za sigurnosnu situaciju – pohvalio se Toth.

Okupljene je su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Neven Karas te zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

- Svi mi Velikogoričani smo ponosni na naše Veleučilište. Proteklih 20-tak godina svojim djelovanjem daje dodatnu kvalitetu životu u Velikoj Gorici i to ne samo u akademskom i obrazovnom, već i u opće društvenom i gospodarskom smislu. Veleučilište je jedan od razloga zašto je naš grad jedan od najpoželjnijih za život u Hrvatskoj. Grad Velika Gorica jedan je od njegovih suosnivača, a od 2019. godine i jedini – naglasio je Karas.

Zamjenik župana Zagrebačke županije upozorio je da o važnosti okupljanja stručnjaka iz područja kriznog upravljanja najbolje govore vremena i izazovi u kojima se svijet i naša Hrvatska nalaze.

- Uzmimo za primjer prošlotjedne poplave koje su nas zadesile, ali i potresi, COVID i požari, sve to postalo je naša stvarnost. Zato su u takvim situacijama važne odlučne i pravovremene reakcije te povezivati struku, operativce i akademsku zajednicu, te razmjenjivati iskustva – zaključio je Kolarec.

Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Galerija slika

U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja U Velikoj Gorici otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja

Podijeli