Novosti Sport Događanja

U tjedan dana trostruko više oboljelih od gripe

15.01.2019. / Ivana Ćurić

Županijski Zavod za javno zdravstvo u posljednjih tjedan dana zabilježio je veliki porast broja oboljelih od gripe. Na području cijele županije gotovo je trostruko više oboljelih, a još stotinjak novih slučajeva prijavljeno je u Velikoj Gorici.

Naime, u periodu od 7. do 13. siječnja, evidentirano je čak 552 novih slučajeva oboljenja od gripe, dok je u tjednu prije tog zabilježeno 165 slučajeva.

Najveći broj novooboljelih zabilježen je na području Dugog Sela gdje su prema podacima Zavoda gripu dobila 144 stanovnika, što čini čak četvrtinu ukupnog broja oboljelih.

U Velikoj Gorici u posljednjih tjedan dana također je trostruko više oboljelih nego što je to bio slučaj u prvom tjednu ove godine. Najviše je oboljelih, čak 64, unutar skupine od 30-64 godine dok se na drugom mjestu nalaze oboljeli u skupini od 20-29 godina, njih 17, a gripu je „zaradilo“ i petero djece u dobi do 4 godine te jedna beba mlađa od godinu dana.

Veliku Goricu slijedi Samobor s 95 zabilježenih oboljenja dok je u Zaprešiću od gripe oboljelo 84-ero ljudi. U proteklih tjedan dana u Vrbovcu se javilo još 60 osoba sa simptomima gripe, a 34 nova slučajeva gripe broji Zelina.

 Najmanji broj oboljelih u županiji i dalje imaju Ivanić-Grad i Jastrebarsko, no i u tim gradovima gripa se polako, ali sigurno širi.

Podijeli