°C 19

U Rakitovcu ukraden vrijedan alat, u Donjem Podotočju traktorska prikolica

01.03.2019.

Petar Brnada

U tjednu koji je iza nas Policijska postaja Velika Gorica zabilježila je ukupno 29 raznoraznih događaja, što je relativno mala brojka, no među njima se našlo čak devet kaznenih djela od kojih je jedno ponovno razbojništvo, dok su krađe na širem području grada postale svakodnevica.

Uz to, u proteklih tjedan dana zabilježena su i četiri nasilja u obitelji te pet prometnih nesreća, a što se tiče kaznenih djela, ona su bila šarolika, kazali su iz policije.

Naime, gorička policija u nedjelju je zabilježila novi slučaj razbojništva, o čemu smo pisali u ponedjeljak, no sada su poznati i detalji same pljačke.

Ovog puta riječ je o benzinskoj postaji INA jug koja se nalazi na putu prema Velikoj Gorici iz smjera Zagreba, a koju su oko 21:40 sati opljačkala dvojica maskiranih muškaraca.

-Razbojništvo je počinjeno nad dvojicom djelatnika benzinske postaje i to na način da su na postaju došla dva maskirana muškarca te tom prilikom djelatniku koji se nalazio ispred same benzinske postaje zaprijetili pištoljem i palicom te mu zapovjedili da legne na pod. Nakon toga su ušli u prostor trgovine benzinske postaje gdje se nalazio drugi djelatnik kojem je jedan od počinitelja uz prijetnju pištoljem rekao „daj pare, daj sve što imaš“- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Time je razbojnik kod djelatnika izazvao strah te mu je on predao novac iz blagajne, a nakon čega su se obojica počinitelja pješice udaljila u nepoznato.

Nova krađa alata iz vozila

U noći s utorka na srijedu, u Rakitovcu je nepoznati lopov ukrao alat iz parkiranog teretnog kombi vozila marke VW transporter čime je poduzeće koje je vlasnik kombija i alata oštetio za više od 15 tisuća kuna.

Kako su kazali iz policije, krađa je izvršena u vremenu od 19:30 do 08:30 sati, a nepoznati počinitelj iz otvorenog tovarnog prostora sa sobom je odnio dvije motorne pile, jedan aparat za varenje, te dvije aku- bušilice.

Krađa prikolice

Do jedne velike krađe došlo je i u ponedjeljak, 25. veljače, i to u Donjem Podotočju gdje je nepoznati počinitelj ukrao traktorsku prikolicu.

Prikolica je ukradena iz neograđenog gradilišta koje se nalazi u ulici Peternaci, čime je 33- godišnji vlasnik ostao oštećen za više od 18 tisuća kuna.

-Krađa prikolice, tzv. Kiperice, izvršena je u vremenu od 18 do 21 sati, a kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj došao u neograđeno gradilište te je prikolicu crvene boje priključio za neutvrđeno vozilo te je odvezao u nepoznatom smjeru- priopćili su iz PP Velika Gorica.

Tijekom jučerašnjeg dana, i to u vremenu od 10:15 do 13 sati u Dobrilinoj ulici izvršen je pokušaj provale u stan na trećem katu kojega kao podstanar koristi 28-godišnji muškarac.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj došao do ulaznih vrata stana gdje je uporabom tjelesne snage odnosno udaranjem ramenom i noge isti obio i otvorio, ušao u unutrašnjost, ispremetao stvari, no međutim iz neutvrđenih razloga odustao je od krađe te se udaljio u nepoznato- kazali su iz policije.