Novosti Sport Događanja

U Orle stiže 725 novih spremnika za recikliranje! Odvoz otpada iz njih bit će besplatan

14.04.2021. / Maja Peranić

Stanovnicima Općine Orle uskoro na kućnu adresu stižu novi spremnici za reciklabilan otpad. Riječ je o novim kantama koje je Općina nabavila u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupno će se podijeliti 725 spremnika.

-Kako bismo pridonijeli još čišćoj i zelenijoj Općini, zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da smo u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavili 725 spremnika od 240 litara za reciklabilan otpad-izvijestili su iz Općine Orle.

Spremnici su zelene boje s narančastim poklopcem te će zamijeniti dosadašnje žute vreće. Kućanstvima će se spremnici dostaviti na besplatno korištenje te se odvoz otpada iz ovih spremnika ne naplaćuje, dodali su iz Općine.

A evo što će se sve moći odlagati u ove spremnike: sve vrste plastike, ambalažu deterdženata, kozmetičkih proizvoda, prehrambenih proizvoda, nepovratne boce i čaše od mlijeka i mliječnih proizvoda, vode i drugih pića te jestivih ulja. Također mogu se odložiti plastične i metalne tube svih vrsta (oznake PET, PE-HD, PE-LD, PP, PS itd.), plastične vrećice, čepove, folije i mjehuričastu ambalažu. Čelične i aluminijske limenke od pića, konzerve od hrane, metalne poklopce i čepove, sve druge sitne metalne predmete aluminijsku foliju (čistu, bez ostataka hrane), aluminijske poklopce čaša od mliječnih proizvoda također se može odlagati u ovim spremnicima kao i višeslojna ambalažna pakiranja od napitaka i mliječnih proizvoda (‘Tetrapak”), juha, gotovih jela i grickalica (metalizirana plastična ili papirnata folija). Odlagati se ne smije ambalaža s ostatcima sadržaja.

Podjela spremnika po kućanstvima krenuti će od idućeg ponedjeljka, 19. travnja.

Podijeli