°C 23

U novoj godini naglasak je na osposobljavanju vatrogasaca

20.12.2017.

ivana

Članovi Skupštine Vatrogasne zajednice okupili su se u Bobovcu (općina Dubravica) na svojoj redovnoj sjednici. Tom prilikom županijski vatrogasni zapovjednik Josip Novosel istaknuo je plan rada Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije za 2018. godinu rekavši kako je naglasak plana na osposobljavanju operativnih vatrogasaca i onih koji zapovijedaju intervencijama.

Na Skupštini su sudjelovali i izaslanici Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice predvođeni predsjednikom Daliborom Mrakovčićem. Stjepan Ptiček, predsjednik Županijske Zajednice, dodao je da se želi educirati što više ljudi, kako bi vatrogasne snage bile operativno spremne za sve eventualne nepogode.

-Uz osposobljavanje, temeljna zadaća je nastavak nabave vozila i opreme, koja nam nedostaje ili je dotrajala- rekao je Ptiček, a Novosel naglasio da treba i motivirati mlade ljude da se uključe u aktivnosti vatrogasaca, jer u nekim sredinama, rekao je, njihov broj opada. Ptiček je zadovoljan što je Županija u ovoj godini povećala sredstva za nabavu opreme, za 500.000 kuna, pa ukupna izdvajanja za vatrogastvo prelaze 3,4 milijuna kuna.


Dodatna sredstva za nabavu opreme osigurana su i kroz Stožer civilne zaštite, pa je zamjenik župana Hrvoje Frankić uručio vatrogascima odluku župana o dodjeli 336.767 kuna za nabavu potrebne opreme.

-Sredstva idu onima koji su najzaslužniji za sigurnost u županiji- dožupan Frankić dodavši da je Županija iznimno ponosna na vatrogasce koji su uspješni, i napose odgovorni u interventnom i u društvenom radu te da će Županija i dalje osluškivati potrebe vatrogasaca i odgovoriti svakom izazovu.(Zagrebačka županija)