°C 17

U jednom danu tri provale u kuće na 'bregima', jednog lopova u krađi zatekao i otjerao susjed

11.11.2019.

Petar Brnada

Proteklog ponedjeljka, 4. studenog, na velikogoričkim bregima u istome danu na meti su se našle čak tri obiteljske kuće u koje je, prema tvrdnjama policije, najvjerojatnije provaljivala ista banda lopova.

Naime, prvo je u vremenu od 12 do 15:30 sati provaljeno u kuću Barbarići Kravarski gdje je nepoznati počinitelj savladao visinu od 203 centimetra od tla, a zatim zavlačenjem prikladnog alata obio i otvorio prozor.

-Tada je ušao u prostor kotlovnice koja se nalazi u sklopu kuće, a zatim kroz stražnja vrata kuće ušao u unutrašnjost, ispremetao stvari te izvršio krađu zlatnog nakita čija se vrijednost cijeni na više od 1000 kuna- izvijestili su jutros iz PP Velika Gorica.

Druga provala dogodila se u vremenskom razdoblju od 14 do 15 sati u mjestu Opatija. Tamo je provaljeno u kuću 30-godišnjeg muškarca, a na mjestu događaja je obavljen očevid i tom prilikom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj otključao vrata garaže, a zatim zavlačenjem prikladnog predmeta obio i otvorio stražnja vrata kuće te djelomično ispremetao predmete, pa tom prilikom izvršio krađu zlatnog nakita čija se vrijednost procjenjuje na 2500 kuna.

Treća krađa također se dogodila u mjestu Opatija, no ovdje se zapravo radi o pokušaju provale jer je provalnika u naumu spriječio susjed.

-U vremenskom razdoblju od 14:45 do 15:15 izvršen je pokušaj provale u kuću u vlasništvu 54- godišnje hrvatske državljanke i to na način da je nepoznati počinitelj došao sa stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima te zavlačenjem podesnog alata obio vrata, ali tom prilikom počinitelj nije ušao u kuću jer je uočen od strane susjeda zbog čega je pobjegao u nepoznatom smjeru- rekli su iz velikogoričke policije dodavši da se ponovno potvrđuje ona; dobar susjed- siguran stan.