Novosti Sport Događanja

U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika!

15.05.2021. / Maja Peranić

Četvrti krug masovnog cijepljenja traje od jutros u devet gradova Zagrebačke županije, tako i u Velikoj Gorici u holu Srednje škole. Do kraja dana u Županiji će biti cijepljeno 11 166 osoba, a od toga 2060 u Velikoj Gorici, najviše u jednom danu do sad. Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije zadovoljni su odazivom kao i dinamikom cijepljenja te optimistično najavljuju kako će do lipnja procijepljenost u županiji biti 50-60%.

Cijepljenje u Zagrebačkoj županiji najavljeno je i za naredne vikende, a do kraja mjeseca, ističe ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Leo Šunjić bit će cijepljeno 195 000 stanovnika županije. U lipnju se očekuje i dolazak još 107 000 doza cjepiva, pa bi Zagrebačka županija do ljeta postigla brojku od 300 000 cijepljenih.

-Ako uzmemo da Zagrebačka županija ima oko 248 tisuća starijih od 18 godina to onda znači upravo ovu jednu visoku razinu procijepljenosti, ciljanu i željenu-ističe ravnatelj Šunjić.

Obići će Šunjić danas punktove u svih devet gradova županije, na kojima, kao i u Velikoj Gorici sve proljeće u najboljem redu na visokoj organizacijskoj razini. Stoga je pohvalio sve djelatnike uključene u ovaj posao.

-Istaknuo bi da sve ide u najboljem redu i iskoristio bi priliku pohvaliti sve angažirane u ovom velikom i važnom poslu i lokalnu samoupravu i liječnike obiteljske medicine kao i sve zdravstvene ustanove Zagrebačke županije, i Dom zdravlja i naše sestrinske ustanove, Hitnu i Naftalan. Angažirana je i specijalna bolnica u Bistri i njeni zaposlenici, kao i zaposlenici Zagrebačkih ljekarni tako da su bez iznimke svi aktivno uključeni zajedno s mojim Zavodom koji je od samog početka nositelj cijele priče tako da smo vrlo zadovoljni organizacijom-kazao je Šunjić.

Odaziv građana sve je veći, ističe ravnatelj Zavoda, a sve se dogovara preko liječnika obiteljske medicine. Započelo se i s cijepljenjem prosvjetnih djelatnika, djelatnika vrtića, te turističkih radnika, a proteklog tjedna cijepljeno ih je 1500 u županiji. Interes iskazuju i tvrtke, a sve je više broj mladih koji se odlučuje na cijepljenje.

-Mi smo sada u trećoj fazi cijepljenja, interes je veliki i zaprimamo interese 50-ak tvrtki koje smo već evidentirali. Riječ je o desecima tisuća zainteresiranih tako da ćemo kako cjepivo bude dolazilo organizirati ili mobilne timove ili ćemo ih pozvati na punkt. Posebno me veseli što cijepimo mlade i radno aktivne ljude. Mi smo jako izloženi i mi smo zapravo ti koji smo potencijalni donositelji virusa doma našim starijim ukućanima. Apeliram na ljude koji su razmišljanja da se odluče na cijepljenje, da ćemo tako covid staviti pod kontrolu i ući mirnije u ljeto da nam se ne ponovi jesen 2020. godine-kazao je Šunjić.

U Velikoj Gorici cijepljeno 200 prosvjetnih radnika

Zadovoljni su odazivom prosvjetnih radnika na poziv na cijepljenje. U Velikoj Gorici zasad je cijepljeno 200 zaposlenika u školama, a cijepljenje se idućeg tjedna nastavlja po vrtićima i turističkim organizacijama.

Danas se prvom dozom cijepila i profesorica Ekonomske škole Velika Gorica, Martina Čužić-Golubić.

-Sve je prošlo u najboljem redu i evo nakon svoje prve doze Pfizera dobro se osjećam. Odazvala sam se pozivu na cijepljenje nas prosvjetnih djelatnika jer smatram da je to važno posebice zbog prirode našeg posla i odgovornosti koju nosimo za mlade ljude s kojima smo svakodnevno u kontaktu. Odazvale su se i druge kolege i nadamo se da će ovoj situaciji što prije doći kraj-rekla nam je profesorica Čužić-Golubić posebnop pohvalivši organizaciju.

Sve više mladih zainteresirano za cijepljenje

Na red za cijepljenje brzo dolazi sve više mladih ljudi. Velik broj njih bio je danas na punktu u Srednjoj školi. 24-godišnji Ivan Perković javio se svojoj liječnici i za samo tri dana dobio termin.

-Na cijepljenje sam se odlučio zato što mi stvarno ova pandemija već ide na živce i smatram da je ovo jedini način na koji ćemo okončati sve ovo. Preporučujem i drugima da se cijepe i da ne slušaju lažne i neprovjerene informacije. Stvarno se ne treba ničega bojati i treba vjerovati medicini. Primio sam danas prvu dozu. Naručio sam se preko svoje doktorice obiteljske medicine. Čekao sam tri dana na red. Na samom postupku doslovno se čekalo tri minute, sve je jako dobro organizirano, štoviše iznenađen sam kvalitetom organizacije Crvenog križa i medicinskog osoblja. Trenutno se dobro osjećam, ali svjestan sam da bi možda kasnije mogle doći nuspojave no u usporedbi s covidom mislim da je to beznačajno-rekao nam je Ivan dodavši da su se i članovi njegove obitelji cijepili prvom dozom.

Cijepio se danas i 23-godišnji Ivan Đuran koji na punktu za cijepljenje u Gorici radi kao redar.

-Redar sam ovdje i čuvam da protekne sve u redu. Danas sam se i ja cijepio. Odlučio sam se na to kako bi se sve normaliziralo i da se vrati normalan život pošto smo mi mladi malo zakinuti zbog brojnih regula. Zasad je sve super, osjećam se dobro. Primio sam prvu dozu Pfizera. Pozivam sve da se cijepe da se sve može vratiti u normalu jer to nije ništa štetno-rekao nam je Ivan.

S današnjim danom u Zagrebačkoj županiji prijeći će se brojka od 100 000 utrošenih doza cjepiva protiv Covida.

Galerija slika

U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika! U Gorici se danas cijepi preko 2000 građana, velik odaziv mladih i prosvjetnih radnika!

Podijeli