°C 16

U Gimnaziji ponosni na rezultate maturanata na državnoj maturi

21.07.2020.

Ivana Ćurić

Još jedna generacija velikogoričkih gimnazijalaca završila je svoj srednjoškolski put. Ostalo im je tek doći u školu po svjedodžbu jer ove jeseni obrazovanje nastavljaju na fakultetima koje su odabrali.

Unatoč neuobičajenom završetku školske godine zbog pandemije korona virusa i polaganja ispita državne mature pod epidemiološkim mjerama rezultati su veoma zadovoljavajući.

-Rezultati državne mature učenika Gimnazije Velika Gorica su izuzetno visoki, puno bolji nego proteklih godina što je i za očekivati jer je riječ o učenicima koji se stvarno trude, koji su vrijedni, a isto tako, bez zajedničkog rada i suradničkog učenja između profesora i učenika ne bi bilo takvih rezultata. Bila im je ovo teška godina, koja je turbulentno započela i završila s nastavom na daljinu, bilo je stresno, međutim ispiti su protekli u najboljem redu po posebnim epidemiološkim uputama Zavoda za javno zdravstvo, i u konačnici došli smo do rezultata, naši maturanti su jako dobri maturanti i upisali su svoje prve izbore-rekla nam je ravnateljica Gimnazije Velika Gorica Brankica Žugaj.


Maturi je pristupilo 90 učenika, a 90 % njih ostvarilo je pravo na upisa na prvoizabrani fakultet.

- S obzirom na cijelu situaciju stvarno možemo biti ponosni na ovogodišnje maturante. Dosta učenika je položilo ispite s 95 % i više i mislimo da je, pogotovo kad su u pitanju A razine to za svaku pohvalu. Naši gimnazijalci su se pokazali kao odgovorni i odrasli ljudi i smatramo da je to dijelom zasluga i profesora koji su im kroz ove četiri godine prenosili znanje i temeljne vrijednosti iz područja obrazovanja-dodala je ravnateljica.

Za one koji nisu zadovoljni s nekom od ocjena priliku za popravak imaju već u kolovozu na jesenskom roku koji počinje 19. kolovoza i traje do 4. rujna. A početkom rujna, doći će vrijeme da u gimnazijske klupe sjednu neki novi učenici. Zainteresiranih za upis u GVG i ove godine je više nego što ih škola može upisati.

-Odaziv učenika za upis u našu školu je veći nego što ih zapravo možemo upisati, radimo na tome da Gimnazija bude prepoznata i da svaki učenik iz Velike Gorice koji to želi može upisati, ali to neće biti ostvarivo ove godine -kazala je ravnateljica dodavši kako je bodovni prag visok.

Upisi su ove godine nešto kasnije, 27. i 28. srpnja i zbog zaštitnih mjera sva dokumentacija se prilaže online.