°C 3

Treća provala u svega pet dana: U samo 45 minuta opelješena i kuća u D. Lomnici!

11.10.2019.

Petar Brnada

Samo 45 minuta bilo je dovoljno nepoznatom lopovu da se obruši na kuću u Donjoj Lomnici, iz nje pokrade nakit te se udalji u nepoznato bez da ga itko primijeti.

Kako su jutros izvijestili iz Policijske postaje Velika Gorica, provala se dogodila u srijedu, 9. listopada, a lopov se namjerio na kuću u Odranskoj ulici koja je u vlasništvu 67- godišnjeg muškarca. U istu je provaljeno usred dana, u vremenu od 15 do 15:45 sati, što cijelu priču čini još nevjerojatnijom.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj istim ili sličnim ključem otvorio ulazna vrata kuće te ispremetao stvari i izvršio krađu zlatnog nakita s kojim je pobjegao u nepoznato. Materijalna šteta cijeni se na 4000 kuna- kazali su iz velikogoričke policije.

Treći je ovo slučaj provale u obiteljske kuće na području grada u proteklih desetak dana. Podsjetimo, 5. listopada provaljeno je u kuću u Velikoj Mlaci odakle je nepoznati lopov odnio 10 tisuća kuna u novcu i zlatu, a 6. listopada i u kuću u Bukevju čiji je vlasnik ostao oštećen za 30-ak tisuća kuna.

No, dobre su vijesti da PP Velika Gorica intenzivno radi na zaredanim slučajevima provala pa su tako već uhvatili pojedince koji se terete za ta kaznena djela te se trenutno nalaze na prepoznavanju.

-Trenutno je u tijeku kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se dovode u vezu sa počinjenjem kaznenih djela provale u kuće u Bukevju i Donjoj Lomnici- rekli su nam iz PP Velika Gorica dodavši da će uskoro priopćiti i službene rezultate i detalje kriminalističkog istraživanja.

U proteklih sedam dana, odnosno od 5. do 11. listopada, na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je sve skupa 27 raznoraznih događaja. Evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih se pet progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju dva kaznena djela progon predviđen privatnom tužbom, kazali su jutros u policiji te dodali da su u tih sedam dana zabilježena i dva nasilja u obitelj, dva neovlaštena posjedovanja droge te sedam prometnih nesreća.